Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Räddade dyrgriparna – från mordbranden

Armand Krajnc med mästarbältet.
Foto: LENNART MÅNSSON / BILDBYRÅN
Armand Krajnc.
Foto: JENS CHRISTIAN
Armand Krajnc.
Foto: JENS CHRISTIAN
Armand Krajnc.
Foto: TOMAS LEPRINCE
Armand Krajnc.
Foto: JOACHIM WALL

Under natten till fredag brann Ystad Sportklubbs lokaler ner i vad polisen rubricerar som mordbrand. 

Förre världsmästaren i boxning Armand Krajnc, som är högst delaktig i verksamheten, är trots situationen positiv för framtiden. 

– Det här gör mig bara starkare. Nu har lejonet vaknat, säger Armand Krajnc. 

Halv elva på torsdagskvällen ringde Armand Krajncs telefon.

Ystads Sportklubbs lokaler stod i lågor och Krajnc begav sig direkt till träningslokalerna. Utöver de materiella skadorna försvann i princip alla pokaler, medaljer och utmärkelser som han samlat på sig under sina år som aktiv boxare. 

Men två stycken klarade sig. 

– Mitt VM–bälte och vinstpokalen från Mästarnas Mästare. De kom undan! Samma med proffsringen som väger 1,2 ton, den hade vi i ett intilliggande lager. Där behövs bara lite målning. 

Armand Krajnc i boxningslokalen efter att han vunnit sitt bälte.
Foto: JOACHIM WALL

”Elva års arbete är borta”

Det Krajnc anser vara den största förlusten är att verksamheten som i dag hyser verksamhet för över 200 medlemmar och som fortsätter växa. 

– Elva års arbete är borta och det är framför allt barnen det drabbar. Allt arbete vi har lagt ner, alla timmar… Det här har blivit som en plats där hela familjer samlas och tränar. Men jag låter inte detta bryta ner mig eller oss – vi kommer bara bli starkare av vad som hänt. Nu har lejonet vaknat! 

– Jag har fått över 100 sms från både Sverige och Europa där folk har erbjudit sig att hjälpa oss. Vi har också ett bra samarbete med Ystad kommun och är övertygad om att de går oss till mötes, säger Armand Krajnc. 

Verksamheten fortsätter

Trots att lokalerna numera är ett minne blott, berättar Armand Krajnc att verksamheten kommer att fortsätta precis som vanligt. 

– Möjligen blir terminsstarten något försenad, men det rör sig i sådana fall om någon vecka. Våra medlemmar behöver inte vara oroliga – vi går stärkta ur det här och kommer att göra våra nya lokaler ännu bättre och fräschare, säger en beslutsam Armand Krajnc.