Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kommer jag behöva lära mig att gå igen?”

Sportklubben – 13 november
Sven Fornling.
Foto: UWE KOCH/ EIBNER-PRESSEFOTO VIA WWW / IMAGO IMAGES/EIBNER WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Sven Fornling.
Foto: HARTMUT BOESENER VIA WWW.IMAGO-IMAGES.D / IMAGO IMAGES/HARTMUT BÖSENER WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Efter skräckknocken.

Nu är Sven Fornling utskriven från sjukhuset, tillbaka i Malmö och pratar ut efter lördagens drama.

– Jag lever hellre en dag som en varg än 100 år som ett får, säger Fornling till SVT.

Sent i lördags kväll förlorade Sven Fornling VM-matchen mot Dominic Bösel och med det också sitt VM-bälte.

Men Malmöboxaren kunde förlorat betydligt mer än så.

Direkt efter förlusten uppträdde Sven Fornling förvirrat och fördes akut till sjukhus där läkarna efter en första undersökning beslutade att omedelbart hjärnröntga svensken.

En inre blödning i bakhuvudet konstaterades men den operation som initialt övervägdes behövdes inte.

Tre dagar senare är nu Sven Fornling tillbaka i sitt hem utanför Malmö och berättar om hur han själv upplevde händelserna i tyska Halle.

– Jag tänkte i och för sig aldrig att jag riskerar att dö, men jag tänkte: kommer jag att behöva lära mig gå och allt annat från början igen. Och sen kom också alla tankar på familjen där hemma. Tove, barnen, föräldrarna och svärmor, säger Fornling till Sydsvenskan.

Fornling: ”Vet riskerna i ringen”

Närmast väntar tid tillsammans med familjen. Sömn och vila är ordinerad i minst två veckor innan en ny läkarundersökning ska avgöra om Sven Fornling kan börja träna så smått igen.

När och om det blir en framtid som boxare återstår att se.

– Jag har bestämt mig för att inte ta några förhastade beslut kring det. De närmsta veckorna handlar bara om att vara med familjen och läka ihop. Sen får jag ta ett beslut, säger Fornling till SVT:

– Jag vet riskerna med att gå upp i ringen och jag lägger ingen skuld på boxningen. Det här har inte ändrat min uppfattning om vad jag tycker om boxning, jag älskar boxning fortfarande. Jag lever hellre en dag som en varg än 100 år som ett får.

Minns inte matchen

Av själva matchen i Halle, där Sven Fornling knockades i elfte ronden, men själv tror att problemen startade vid ett slag mot huvudet i rond 9, är malmöboxarens minnen vaga.

– Lite mer kan jag komma ihåg men vissa bitar är också helt blanka. Jag kommer ihåg att i nionde ronden fick jag ett slag som tog illa. Jag backade ifrån en bit men det släppte inte det kändes konstigt. Efter det kom jag aldrig tillbaka riktigt bra utan det hängde med fram tills att jag blev utslagen i elfte, säger Sven Fornling till SVT.