Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fördes till sjukhus – när han blev av med bältet

Fornling knockades i den elfte av tolv ronder. Foto: SVEN SONNTAG / BILDBYRÅN
Dominic Bösel vann. Foto: SVEN SONNTAG / BILDBYRÅN
Fornling knockades. Foto: SVEN SONNTAG / BILDBYRÅN

HALLE/STOCKHOLM. Sven Fornling, 30, förlorade sitt IBO-bälte i den upphaussade titelmatchen.

Efteråt vacklade svensken ut från ringen – uppenbart medtagen.

Sen fördes han till sjukhus.

– Jag kan inte prata, sa han innan han fördes bort i ambulans.

Ganska precis ett år efter det stora genombrottet i Hamburg satte Sven Fornling sitt IBO-bälte på spel.

Den tyske Europamästaren Dominic Bösel, som hade vunnit 29 av sina senaste 30 matcher, utmanade den svenske 30-åringen under en gala i tyska Halle.

Där blev det förlust.

Fornling föll i den elfte ronden efter att tysken fått in en serie slag. Experten Adrian ”Gäddan” Granat var under stora delar av matchen frustrerad på domarna.

Anledningen? Han tyckte att domaren tillät Bösel att ta till regelvidriga knep, bland annat fasthållningar och diverse armbågar.

– Han boxas fult och det kan man inte acceptera. Sven måste säga ifrån, sa Granat i Aftonbladets sändning redan i den sjätte ronden.

Sven Fornling förlorade sitt IBO-bälte

Den tyske Europamästaren fick totalt tre tillsägelser under matchen, men låg hela tiden steget före svensken. Fornling tappade fokus bitvis och fick se tysken dra ifrån.

I den tionde ronden förstod Granat vad som var på väg att hända. Efter en ny låsning från Bösel reagerade han starkt.

– Sluta... så tramsigt! Han kör med fula knep, Bösel... vilken ful fisk. Sven ska inte acceptera det där, han måste betala tillbaka med samma medel.

I den elfte ronden säkrade Bösel segern och det stod därmed klart att Fornling blir av med sitt IBO-bälte i lätt tungvikt.

– En sur förlust. Trots att det är tråkigt för oss svenskar att Sven förlorade och att Bösel höll på med de här fulknepen så gjorde tysken en bra match. Det får man ge honom kredd för, säger Adrian ”Gäddan” Granat.

Efter matchen fördes Sven Fornling till sjukhus. 30-åringen såg rejält medtagen ut och var högst fåordig innan han steg in i ambulansen.

– Jag kan inte prata.