Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Han tror han är kung – ska sparka ner honom”

Sven Fornling är redo för fajten mot Karo Murat. Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Malmöboxaren kommer senast från en seger mot tjecken Karel Horejsek. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Sven Fornling är minst sagt taggad inför VM-fighten mot Karo Murat.

Även om de har varit sparringpartners hyser Fornling ingen respekt mot Murat överhuvudtaget. 

– Han sitter på sina höga hästar och tror han är kung. Jag ska sparka ner honom därifrån, säger Malmöboxaren.

Den 15 september är det dags. Sven Fornling ställs mot IBO-mästaren Karo Murat i en VM-fajt i Lübecks Hansahalle – samma arena där Armand Krajnc blev världsmästare 1999. Fornling vet att stödet från Malmö kommer bli stort även på plats i norra Tyskland. 

– Nära och bra ju! Folk har redan börjat ringa och fråga om biljettsläpp, så det kommer bli bra tryck där inne. Perfekt också för folk att komma ner, köpa billig öl och se mig bli världsmästare, säger en självsäker Sven Fornling. 

Ställs mot Karo Murat

Fornlings moståndare blir tysk-irakiske Karo Murat; en rutinerad 34-åring som har haft med Sven Fornling att göra tidigare som sparringpartner. Trots historien fightersen emellan har inte Fornling mycket till övers för Murat. 

– Han sitter på sina höga hästar och tror han är kung. Jag ska sparka ner honom därifrån, och jag ska göra det ordentligt, säger Sven Fornling. 

– Han är en ful boxare – i klinch så kan han ge dig fulsmällar trots att domaren har brutit. Inget sportsmanskap överhuvudtaget och utnyttjar varje gråzon till max. Jag är trött på honom. 

Nöjd med prispengarna

Förutom att steppa upp sportmässigt så är även pengarna på den här nivån helt nya för Sven Fornling. Exakta summor vill han inte gå in på, men han är mer än nöjd med utbetalningen. 

– Om vi säger så här: jag kan inte pensionera mig efter den här matchen, men ett par sådana här till så blir det både pension och ett hus i Vegas, säger Sven Fornling och skrattar. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!