Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fornling sparkar tränaren – mitt under SVT-intervju

Foto: SVEN SONNTAG / BILDBYRÅN

Sven Fornling har bestämt sig.

Det blir comeback trots den otäcka knocken, men det blir med ny tränare.

Den gamla får sparken – mitt i en SVT-intervju.

– Jag tycker att han gjorde ett dåligt jobb helt enkelt, förklarar Fornling.

Dominic Bösel knockade Sven Fornling som blev av med sitt IBO-bälte i tyska Halle. Svensken fördes med ambulans till sjukhus där han hölls kvar på grund av en blödning i en av hjärnhinnorna.

I värsta fall kunde karriären ha tagit slut där och då.

– Det är svårt att säga hur framtiden blir och det är väldigt mycket från dag till dag. Som nu i morse kände jag mig stark och sprang åtta kilometer och kände ”fy fan vad jag är i form”. Men i morgon kanske jag vaknar och känner mig trött och hängig. Men om det blir boxning igen är det till 110 procent och då vill jag bli världsmästare igen, det finns ingen mellanväg. Detta är ingen korpfotboll utan ska det vara, så ska det vara, annars kan det kvitta, sa Fornling till Kvällsposten två veckor efter matchen.

Fornling sparkar tränaren

Två månader senare har han nu, tillsammans med sin fru, beslutat sig för att fortsätta boxningskarriären. Planen är att successivt jobba sig uppåt för att så småningom få en VM-match.

Det arbetet ska inledas med en ny tränare, något som Fornling avslöjar i en intervju med SVT.

– Min nuvarande tyska tränare kommer få sparken. Jag tycker att han gjorde ett dåligt jobb helt enkelt. Jag skyller inte ifrån mig, det är jag som får bära det stora skamhuvudet för att jag gjorde en dålig match men han hjälpte mig inte jättemycket i ringhörnan, vilket han skulle ha gjort, säger Fornling till SVT.

På en fråga om tränaren blivit informerad svarar boxaren:

– Han kommer inte se det här, för han pratar bara tyska. Men han får sparken här och nu, han kommer inte stå i min ringhörna igen.