Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya beskedet – får stanna på sjukhuset

Foto: HARTMUT BOESENER VIA WWW.IMAGO-IMAGES.D / IMAGO IMAGES/HARTMUT BÖSENER WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Sven Fornlings titelmatch fick ett läskigt slut.

Den 30-årige svensken knockades av Dominic Bösel och fick föras till sjukhus.

Fornling berättade för SVT på söndagen att han fått en blödning i huvudet men det dementeras nu av managern Christoffer Cederblad.

– Vi fruktade att det skulle vara något riktigt illa som en hjärnblödning, men det är det inte, säger han.

Den tyske Europamästaren Dominic Bösel blev en för tuff uppgift för Sven Fornling i tyska Halle under lördagskvällen.

Domaren bröt matchen i den elfte ronden på teknisk knockout efter en vass slagserie från tyskens sida - och Fornling blev därmed av med sitt IBO-bälte.

Efter förlusten fördes Sven Fornling till sjukhus. 30-åringen såg rejält medtagen ut och var tystlåten innan han steg in i ambulansen:

– Jag kan inte prata.

Sven Fornling kvar på sjukhuset

På söndagsmorgonen lämnade Sven Fornling ett kortare besked om läget.

– Jag kan inte prata så mycket eftersom jag ligger på sjukhus, kan egentligen inte prata. Jag har en blödning i huvudet, säger han till SVT. 

Han minns inte matchen.

– Egentligen inte, jag kommer inte ihåg någonting nästan, säger han.

SportExpressen har varit i kontakt med Fornlings manager, Christoffer Cederblad, under dagen. Han befinner sig på sjukhuset tillsammans med boxningsstjärnan och kan nu ge lite positivare nyheter.

– Vi fruktade att det skulle vara något riktigt illa som en hjärnblödning, men det är det inte. Sven mår inte så bra, men är på bättringsvägen. Han ska vila nu i kväll och sen blir det en ny hjärnröntgen i morgon för att säkerställa att det inte uppstått några komplikationer. Ser det bra ut då får han nog åka hem.

Cederblad berättar också att Fornlings minne repat sig.

– Blir man knockad så kanske man inte minns allt glasklart. Men han minns det mesta, är rätt besviken över förlusten men det är ju skitsamma nu.

Hur mår Sven just nu?

– Han är väl ledsen och så där. Men han tycker väl också att det är skönt att det inte är så allvarligt som man trodde först. Sånt här visar var ens vänner och familj verkligen är och det är fint att se att han har dem runtomkring sig, säger Cederblad.