Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Fornlings VM-match ställs in

Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Sven Fornlings skulle gå sin karriärs största VM-match.

Men med tio dagar kvar ställs matchen in – eftersom motståndaren Karo Murat är skadad.

– Det var ett mentalt påfrestande besked, säger Sven Fornling till Sydsvenskan.

Nästa lördag var tanken att Sven Fornling skulle gå upp i karriärens hittills största match, VM-mötet med tysken Karo Murat i Lübeck.

Men på tisdagen fick Malmö-boxaren ett tungt besked. Murat är skadad och matchen ställs in bara tio dagar innan mötet.

– Det var ett mentalt påfrestande besked att få. Jag har levt som ett djur i tio veckor för att förbereda mig, knappt träffat familj och vänner och offrat väldigt mycket, säger Sven Fornling om beskedet till Sydsvenskan.

Fornling hoppas på annan match i Lübeck

För Sven Fornling, som klättrat i snabb takt på rankingen i lätt tungvikt var mötet med Murat en chans på titelbältet i IBO.

Nu är det ovisst om Sven Fornling kommer medverka på galan i Lübeck. Han hoppas själv kunna gå en match som i så fall blir hans 16:e proffsmatch.

– För tillfället behöver jag gå en match, få utlopp för allt som jag byggt upp för att sedan kunna börja om. Att inte få gå en match efter det här skulle vara som att se en hel serie och hoppa över det sista avsnittet, säger han.

”Misstänker nästan att det är något annat...”

Sven Fornling säger även till Sydsvenskan att det finns en klausul i kontraktet om att en inställd match med stor sannolikhet flyttas till ett nytt datum i december. Därmed så skulle han kunna gå en match nu i september för att hinna vila innan han börjar bygga upp sig för en ny titelfajt mot Karo Murat i december.

Murat ska ha fått en cut på ögonbrynet under en träning och det är därför som han stoppas från matchen.

– Jag kan inte förstå att det kan hända så nära inpå matchen och misstänker nästan att det kan vara något annat. Det handlar om ett riktigt proffs som har gått över trettio proffsmatcher. Det håller inte.