Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Attacken: ”Hon är en bortskämd snorunge”

Klara Svensson.Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL
Cecilia Braekhus.Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL
Cecilia Braekhus och Klara Svensson.Foto: BILDBYRÅN

Cecilia Braekhus går till hård attack mot Klara Svensson.

– Hon beter sig som en bortskämd snorunge, säger Brakhus till SVT Sport.

Nu går den svenska boxningsstjärnan till motattack.

– Jag har sagt att jag är beredd att möta henne var som helst. Att hon då går till personangrepp säger mer om henne, replikerar Svensson.

Klara Svensson förlorade senast hon mötte Cecilia Braekhus och har därefter haft siktet inställt på en revansch.

Svensson har till och med sagt att ett returmöte med norskan är vad som krävs för att hon inte ska lägga handskarna på hyllan och i stället satsa på andra projekt.

Inställningen är barnslig, menar Braekhus.

– Efter vår senaste fajt har jag vunnit fem matcher. Bland annat slog jag Farias i en utsåld gala i min hemstad Bergen. Sedan knockade jag Laurén. Efter det åkte jag till USA och blev den första kvinnan att någonsin boxas på tv-kanalen HBO. Under samma period har Klara bara gått en match. Och det mot en motståndare som har förlorat åtta av sina 14 matcher. Det är skrattretande av henne att kräva en match mot mig, säger Braekhus till SVT Sport och kallar Svensson för en bortskämd snorunge.

Svenssons svar till Braekhus

Klara Svensson är frågande till kritiken från Braekhus.

– Jag fattar inte varför hon tycker det är så märkligt att jag vill ha en revansch. Vi är rivaler även om hon har varit mer aktiv den senaste tiden. säger Svensson till Kvällsposten.

Trots att Braekhus går till verbal attack öppnar hon för ett returmöte med Klara Svensson. Men hon tänker inte anordna någon gala hemma i Norge för svenskans skull.

Svensson och Braekhus kan mötas i Sverige

För att ställa upp väntar hon på en inbjudan till Sverige.

– Cecilia vet att jag är en värdig motståndare. Hon snackar om att inte ha fötterna på jorden? Hon sköt upp vår senaste match en månad, samt dök aldrig upp till invägningen. Det är nog snarare hon som behöver komma ner på jorden, säger Svensson och fortsätter:

– Jag hoppas och tror att de svenska fansen gärna ser en match i Sverige. Det hade varit fantastiskt att gå en match i Malmö men jag är som sagt villig att gå den matchen precis var som helst.