Mikkel Kessler. Foto: CLAUS BONNERUP / AP POLFOTOMikkel Kessler. Foto: CLAUS BONNERUP / AP POLFOTO
Mikkel Kessler. Foto: CLAUS BONNERUP / AP POLFOTO
Mikkel Kessler och fästmön Lea Hvidt. Foto: Instagram.Mikkel Kessler och fästmön Lea Hvidt. Foto: Instagram.
Mikkel Kessler och fästmön Lea Hvidt. Foto: Instagram.

"Är en lättnad att det är slut"

Publicerad

Mikkel Kessler avslutar sin karriär som boxare.

Dansken, som blivit världsmästare fem gånger, har gjort sin sista match – till fästmön Lea Hvidts glädje.

"Jag har aldrig dolt min inställning till sporten. Den är tuff, den är galen och jag kan inte se eller förstå meningen med den", skriver hon på sin blogg.

Spekulationerna har pågått länge: När gör 38-årige Mikkel Kessler comeback? Nu har svaret kommit: Aldrig.

Beslutet tas emot med tacksamhet och lättnad från Kesslers blivande hustru Lea Hvidt.

"Det är en lättnad att det här kapitlet är slut", skriver Hvidt på sin blogg och uttrycker samtidigt den oro hon känt när hennes blivande make klivit in i ringen.

https://www.instagram.com/p/BfIiAnpFlZo/?hl=da&taken-by=leahvidt

"Mikkel har själv skickat motståndare till sjukhus efter match. Han har själv aldrig behövt göra det men jag orkar inte ens tänka tanken. Därför är det självklart också en lättnad för mig", skriver Hvidt som varit orolig för Kesslers hälsa.

"Boxning är trots allt ett kontrollerat slagsmål och det medför skador på alla nivåer, både kortsiktigt och långsiktigt. Därför har jag aldrig varit ett fan av att Mikkel ska upp i ringen".

Kessler avslutar karriären

Men uppe i ringen har han varit, inte mindre än 49 gånger som proffs, den första gången 1998. Nu, 20 år senare är karriären slut för en av Danmarks största boxare någonsin. Han avslutar den efter 46 segrar, varav 35 på knock out, och bara tre förluster. Han har haft WBA-titeln vid tre tillfällen och WBC-titeln två gånger.

Mikkel Kessler har varit tillsammans med modellen, bloggaren och influencern Lea Hvidt i mer än tio av de åren. I somras friade han och nu när karriären är över väntar bröllop.

https://www.instagram.com/p/Bad1ht2FSoo/?hl=da&taken-by=leahvidt
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag