Om 39 dagar bryter Malmö FF den allsvenska torkan på Stadsparksvallen och arenan kommer att bli smockfull. Foto: Daniel Malmberg/All Over Press
Om 39 dagar bryter Malmö FF den allsvenska torkan på Stadsparksvallen och arenan kommer att bli smockfull. Foto: Daniel Malmberg/All Over Press

"Bortasupportrar får tredjedel av arenan"

Publicerad

Jönköping Södra har inte spelat i högsta serien på 47 år.

Om 39 dagar bryter Malmö FF den allsvenska torkan på Stadsparksvallen och arenan kommer att bli smockfull.

– Vi hade kunnat sälja 10 000 biljetter. Minst, säger J Södras klubbchef Kjell Lundgren.

Jönköping Södra ligger 28:a i den allsvenska maratontabellen och senast man spelade i den högsta serien var 1969.

Nu är man tillbaka och intresset för fotboll i Jönköping är stort.

Både bland invånarna i staden och bland andra allsvenska lags supportrar.

Först att gästa Stadsparksvallen blir den allsvenska guldfavoriten Malmö FF och att arenan kommer att bli utsåld står utom allt tvivel.

– Det kommer det att bli, säger Kjell Lundgren och förklarar att det inte bara kommer att bli trångt mot Malmö FF.

– Fram till sommaruppehållet kommer det sannolikt att vara utsålt på alla våra matcher.

Har dispens

Jönköping Södra har dispens från Svensk Fotbollförbundet för att spela på Stadsparksvallen och en ny arena är beräknad att stå klar om tre år.

Tills dess är arenakapaciteten begränsad till cirka 6 000 åskådare. Något som decimerar J Södras möjligheter en aning då intresset för att se lagets matcher är betydligt större än så. …

Delvis beroende på att Jönköping ligger där det ligger, centralt längs E4:an på resonabelt avstånd från exempelvis Malmö, Stockholm, Göteborg, Norrköping, Helsingborg och Borås.

– Vi ligger i allsvenskan mitt, säger Kjell Lundgren och för att utnyttja så mycket som möjligt av den fördelen så har Jönköping Södra satsat mot gästande publik.

Av 6 000 åskådarplatser kommer nästan en tredjedel att gå till bortasupportrar.

– Vi har byggt en ny bortasektion med 1 800 platser, säger Kjell Lundgren vars J Södra också i höst kan se fram emot en invasion av bortasupportrar då AIK, Hammarby, Djurgården och IFK Göteborg kommer på besök efter EM-uppehållet.

Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag