Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bomben: United vill ha Granqvist

Foto: BILDBYRÅN

Andreas Granqvist, 33, kan vara på väg mot en sensationell flytt.

Enligt FotbollDirekt överväger Manchester United att plocka in den svenske landslagskaptenen i kommande transferfönster i januari.

– Jag vet om att det finns ett stort intresse för mig. United är otroligt smickrande men jag har ännu inte hört något konkret, säger Granqvist.

Enligt uppgifter till SportExpressen.se har backen under tisdagen suttit i samtal med sin agent.

Andreas Granqvist valde att flytta hem till Helsingborgs IF i superettan efter sommarens VM-succé. Tillsammans med Victor Nilsson Lindelöf bildade ”Granen” efter av de mest framgångsrika mittbacksparen – och nu kan de vara på väg att bli klubbkompisar i Premier League.

Enligt FotbollDirekt, som hänvisar till flera säkra källor, ska Manchester United vara intresserade av Granqvist. Mittbacken diskuteras som ett av flera tänkbara namn att stärka upp försvaret med när transferfönstret öppnar i januari.

Enligt sajten ska Manchester United redan ha ställt en förfrågan om Granqvist.

 

LÄS MER: Granqvist om fruns tårar: ”Hon var inte nöjd”

 

”Jag vill inte utesluta någonting”

Andreas Granqvist har suttit i möten med sin agent under tisdagen, enligt uppgifter till SportExpressen.

– Jag har ju vetat om att ryska storklubbar vill ha mig och fortfarande vill det. United är otroligt smickrande men jag har ännu inte hört något konkret. Just nu kan jag inte tänka på så mycket annat än HIF. Jag vill betona att jag trivs otroligt bra i HIF, säger Andreas Granqvist till FotbollDirekt och fortsätter:

– Men jag vill ändå inte utesluta någonting. Om exempelvis en storklubb kommer med någonting i januari, då får vi se, men samtidigt måste HIF i så fall vara med i båten, betonar han.

 

LÄS MER: Kommer det ett bud finns det bara vinnare 

 

Skulle Granqvist flytta till de brittiska öarna kan det bli en liknande uppgörelse som den Manchester United gjorde med Helsingborg och Henrik Larsson vintern 2006. Anfallaren lånades ut medan de svenska ligorna hade säsongsuppehåll och gjorde stor succé under Sir Alex Ferguson våren 2007.

Enligt FotbollDirekt skulle inte Helsingborg hindra sin lagkapten från en flytt.

 

FÅ BÄST KOLL! Följ Manchester United – direkt i Messenger

 

Krisrubriker i Manchester United

Manchester United har inlett säsongen dåligt och det stormar på flera håll i klubben. José Mourinho uppges vara nära att få sparken efter att det skurit sig med storstjärnorna Paul Pogba och Alexis Sanchez. Samtidigt kritiseras försvaret, med bland andra Victor Nilsson Lindelöf, för att inte hålla tillräckligt hög klass. Klubben parkerar just nu på en tionde plats i Premier League.

Andreas Granqvist flyttade hem i somras efter flera år som utlandsproffs. Senast huserade han i ryska Krasnodar – och han är smickrad över att storklubbarna ute i Europa inte glömt honom.

– Ja, men det är jätteroligt förstås. Jag kan bara säga att jag haft två fantastiska år i landslaget och i Ryssland. Och det här är väl ett kvitto på det. Det är alltid skoj att uppmärksammas, avslutar Granqvist.