Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bomben: Josefine Öqvist lämnar KDFF

Foto: Lennart Månsson

Först gjorde hon mål mot topplaget Tyresö - sedan släpptes bomben. Landslagsstjärnan Josefine Öqvist lämnar Kristianstad för franska Montpellier. Det franska topplaget visade intresse under EM-slutspelet och i slutet på nästa vecka beräknas Josefine Öqvist vara på plats i sin nya klubb.

Josefine Öqvist var mitt uppe i EM-äventyret när franska topplaget Montpellier hörde av sig via mejl. Först brydde hon sig inte men efter Sveriges uttåg från mästerskapet tog lockropen åter fart och redan i slutet på nästa vecka räknar hon med att vara på plats i sin nya klubb.

– Det ska bli roligt. Jag tror att laget slutade trea i franska ligan förra gången, berättar hon på presskonferensen strax efter förlustmatchen mot Tyresö.

"Jag är väldigt tacksam"

Proffsflykten innebär att det totalt bara blev en halv säsong i Kristianstadströjan för Josefine Öqvist, som kom tillbaka till fotbollen i år efter graviditet.

– Jag är väldigt tacksam för den jättebra träning som jag har fått här. Det är tack vare den träningen och förtroendet här som jag har lyckats komma tillbaka efter graviditeten.

Josefine Öqvist har en liten flicka tillsammans med hockeyspelaren Stefan Lassen, som förra säsongen spelade i Malmö Redhawks. I och med proffsflytten splittras familjen under en kortare tid.

– Stefan har fått try-out i en klubb i Österrike som heter Graz 99ers. Men vi kommer flyga till varandra när vi är lediga och det rör sig om sex månader, säger "Jossan" och nickar mot sin lilla flicka på armen.

– Jag kommer att ha med mig Stella. Klubben har lovat att hjälpa mig och så ska jag försöka ordna något engelskspråkigt dagis.

Stor förlust

På förhand har den svenska fixstjärnan nämligen begränsade kunskaper i franska.

– Jag kan sevärdheterna och ja och nej. Det är inte heller några spelare från Skandinavien i laget så det blir också en utmaning. Men det är bara kul för då tvingas man göra lite obekväma saker.

Att luckan efter Josefine Öqvist blir stor i Kristianstads lag hymlar inte tränaren Elisabet Gunnarsdottir med.

– Jag har full förståelse för att "Jossan" vill ta den här chansen men jag är trött på att våra nyckelspelare sticker mitt under säsongen. Det var likadant förra säsongen då Kosovare Asllani lämnade. Under 2014 får ingen nyckelspelare lämna mitt under pågående säsong, slår hon fast.

– "Jossan" blir en stor förlust för oss och vi kommer sakna henne men det är defensiven som vi ska förstärka. Vi kommer värva en back innan transferfönstret stänger.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!