Darijan Bojanic kommer att få en viktigare roll i Helsingborg i år när spelare som Robin Simovic och Jere Uronenhar lämnat klubben. "Jag känner att jag måste ta mer ansvar", säger han. Foto: Petter ArvidsonDarijan Bojanic kommer att få en viktigare roll i Helsingborg i år när spelare som Robin Simovic och Jere Uronenhar lämnat klubben. "Jag känner att jag måste ta mer ansvar", säger han. Foto: Petter Arvidson
Darijan Bojanic kommer att få en viktigare roll i Helsingborg i år när spelare som Robin Simovic och Jere Uronenhar lämnat klubben. "Jag känner att jag måste ta mer ansvar", säger han. Foto: Petter Arvidson
21-årige Bojanic gjorde tre mål för HIF i fjol. Här jublar han mot Falkenberg. Foto: Robert Boman21-årige Bojanic gjorde tre mål för HIF i fjol. Här jublar han mot Falkenberg. Foto: Robert Boman
21-årige Bojanic gjorde tre mål för HIF i fjol. Här jublar han mot Falkenberg. Foto: Robert Boman
Johan Mårtensson och Darijan Bojanic med bollkänsla i minusgraderna, januari 2016. Foto: Petter ArvidsonJohan Mårtensson och Darijan Bojanic med bollkänsla i minusgraderna, januari 2016. Foto: Petter Arvidson
Johan Mårtensson och Darijan Bojanic med bollkänsla i minusgraderna, januari 2016. Foto: Petter Arvidson

Bojanic vill ta det sista klivet i Helsingborg

Publicerad

Darijan Bojanic var ojämn i spelet under förra säsongen.

Nu siktar mittfältaren på att ta det sista klivet.

– En match kan jag göra vad jag vill och i en annan märks det inte ens att jag är på plan, säger han.

Darijan blandar geniala genomskärare med att fumla bort bollen i eget straffområde.

När den kreativa mittfältaren är på spelhumör kan han vara planens gigant. Men hans lägsta nivåer är lika låga som de bra är höga.

"Vet att jag vissa kvaliteter"

Nu när viktiga kuggar som Robin Simovic lämnat Jere Uronen vilar ett större ansvar på Darijan Bojanic.

– Jag vet att jag har vissa kvaliteter som laget behöver: min blick och min passningsfot. Efter att jag varit här i två-tre säsonger känner att jag måste ta mer ansvar, säger han.

Darijan Bojanic har inte riktigt lyckats spela till sig en ordinarie startplats än– även om han får mycket förtroende från manager Henrik Larsson.

Ojämn

I perioder har han producerat mycket i anfallsväg bara för att senare bli anonym.

Det är något han vill slipa bort.

– Det är klart. Det har ofta varit så under min karriär att jag varit ojämn. En match kan jag göra vad jag vill och i en annan märks det inte ens att jag är på plan. Men det kommer väl, säger Bojanic.

Hur tränar man bort det?

– Man får försöka hitta en balans i sitt spel. Kanske har man en svårare dag där allt kanske inte funkar. Då är det viktigare att ta jobbet. Spela lite lättare passningar och låta andra göra de svårare grejerna.

"Vill spela alla matcher"

Helsingborg drog i förra veckan i gång sin försäsongsträning. Efter en aktiv övergångsperiod fanns en del nya ansikten på plats.

Darijan Bojanic börjar nu bli en av spelarna som varit i klubben under en tid.

– Det var många felpassningar och så där. Vissa var sega i benen och andra var piggare. Men det var bra, kul att vara i gång.

Några gemensamma förväntningar för Helsingborg i spelargruppen finns inte än.

Men Bojanics personliga gör.

– Det är som vanligt. Jag vill spela alla matcher så klart och hjälpa mitt lag till vinst.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag