Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MrMadhawk.se

Justerar kedjorna inför Timråmatchen

Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Daniel Marmenlind tränade inte under fredagen och är tveksam till spel mot Timrå.
Samtidigt så väntas Tomas Kollar och hans tränarkollegor göra små förändringar
Bland annat återförenas Lance Bouma med Söderberg och Marcus Sylvegård.
– Vi gör vissa justeringar, säger Tomas Kollar.

Sett till hur det såg ut mot Linköping under gårdagen, så var det rimligt att tre poäng åkte raka vägen till Östergötland.
Men samtidigt hade Ponthus Westerholm pangat in 3-3 med 4.32 kvar att spela och man hade kunnat sno med sig ytterligare någon poäng.
Carl Söderberg tog en slashing i mittzon som Ty Rattie senare kunde avgöra på.
Tomas Kollar om det:
– Jag ser inte det där och då, och det är jag helt ärlig med. Jag kan inte lägga fokus på det, utan på att coacha och se till att vi klarar av boxplayspelet. Det är en olycklig utvisning, och man kan alltid peka på enskilda händelser. Men det är klart att den blir dyrbar. Samtidigt är det kanske spelet över 45 minuter som kostar oss matchen ändå, säger han.

När Linköping väl börjar göra mål, så går det snabbt.
– Ja, när man tappat konceptet så går det for. Då är man lite för långt i den cykeln. Vi löser en kvittering men direkt efter släpper vi till massor igen och där har vi lite att jobba med, hur vi ska spela, hur vi ska agera och vara.
– När vi gör rätt saker så spelar vi ganska bra. När vi inte gör rätt saker så har vi faktiskt stora brister. Det faller på mig att få de att spela konsekvent. Men det kan också vara att vi invaggas i en falsk trygghet och att det ska gå av sig själv. Bevisligen gör det inte det i den här ligan och vi faller in i den farliga vaggan igen.

Av träningen att döma så är det samma spelare som är tillgängliga imorgon mot Timrå, som igår.
Daniel Marmenlind tränade inte, och är osäker av den anledningen, men Kollar räknar med att han är med imorgon.
– Han vilade lite.

Gör du om i kedjorna?
– Ja, lite. Bouma går in med Söderberg och Sylvegård igen. Barnekow går ner, eller jag menar upp, med Forsberg och Olofsson. Sedan spelar Carl Persson med tvillingarna och Wernblom spelar med Händemark och Sylvegård. Vesalainen börjar som trettonde.

Laget som kommer till Malmö Arena är ett lag som var där för bara tre veckor sedan.
Timrå IK åkte då hem med seger, och det stod 0-7 på tavlan.
– Det var en match dä vi slarvade också. De har en riktigt stark förstakedja och gjorde tre mål på oss i vår femmiuutare senare. Men vi behöver bli bättre i fem mot fem också, säger Kollar.