MrMadhawk.se

Punkter efter Malmö – Färjestad i Borås

Foto: Stefan Eriksson, Färjestads BK

BORÅS. Malmö förlorade sin första match på försäsongen och Färjestad genrepade för CHL.
Några korta punkter efter matchen.

# Marmenlind mot förstaspaden?
Det är ruskigt tidigt, jag vet.
Men nog känns det som att Daniel Marmenlind är den målvakten man kommer att inleda tävlingssäsongen med för Malmös del? Adam Werner kommer att växa, men han avslutade sent, och det faktum att Daniel Marmenlind ser ut att vara riktigt bra redan nu, gör att det förmodligen är han som blir valet i Skellefteå den den 17 september. Något annat skulle förvåna mig.

# Thomas Schemitsch debut
Man brukar säga, ömsom vin, ömsom vatten. Men här tycker jag det kändes väldigt positivt direkt. Han kändes vältajmad och hade fart i grejerna. Dessutom en fysik som finns på plats. Den nye kanadensaren kom i måndags, men såg väldigt redo ut. Sedan om han gick på inspiration, eller hur det var, är svårt att svara på. Men han kommer bära minuter under den här säsongen och kommer troligtvis att göra det bra, utan att vara alltför flashig. Han var inblandad i en del framåt och rakade faktiskt in en retur.

# Wahlberg utmärker sig av de yngre
Anton Wahlberg fick en ny chans och han utmärker sig verkligen av de yngre spelarna. Noah Schalin såg också bättre ut. Desto längre bort ser 03:an Theodor Johnsson och 02:an William von Barnekow ut att vara. Johnsson hade problem och hamnade på hälarna, när det gick lite för fort. Barnekow fick världens chans som toppcenter, powerplayspel, men har en tendens att vara alldeles för blygsam, istället för att bara gå in och göra, som Anton Wahlberg. 04:an Freddie Larsson hade en okej debut. Syntes inte mycket, men var inblandad i någon farlighet under första perioden.

# Färjestad lite spetsigare men odisciplinerade
FBK vann matchen. Man var lite effektivare, lite spetsigare. Men samtidigt tror jag tränarna stör sig på att man tog alldeles för mycket utvisningar.
Ville Pokka har en grym bössa och det kommer bli gediget som vanligt av en sådan som Linus Johansson. Men känslan är att man startar på en lägre nivå denna säsongen än förra. Och det är verkligen inte konstigt med så pass många nya yngre spelare och allsvenska spelare. Tycker för övrigt Henrik Björklund ser rätt bra ut av de allsvenska spelarna.

TV-synk med Tomas Kollar efter matchen: