Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MrMadhawk.se

Missat slutspel ger tid för analys

Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / COP 159 / SE0089

LULEÅ. Nej, något slutspel blev det inte.
Trots att Redhawks tog 67 poäng, precis som förra säsongen, så räckte det inte. Det har varit jämnare i år, och har krävts fler poäng.
Hur svag Redhawkssäsongen varit över 52 omgångar tror jag vi kan vara rörande överens om.
Nu blev det ingen ytterligare konstgjord andning, och man kan i lugn och ro analysera, och inte ställas inför dilemma över spelare som plötsligt presterar i ett slutspel och skapar huvudbry.
Första missade slutspelet sedan 2016, och en bottenstrid för andra året i följd, måste förstås få ett stopp, för förr eller senare åker man dit.

Matchen mot Luleå var lite som säsongen. En tredjedel var rätt okej, och man spelade jämt med ett topplag. Men 40 minuter var inte särskilt bra, och Redhawks förlorade rättvist.
Kanske gick luften ur, när man såg hur Brynäs och Oskarshamn gick upp i ganska stora ledningar och den där riktiga krämen fanns kanske inte heller att ställa till det för ett Luleå som krigade för topplaceringar.
Förlust mot Luleå borta är aldrig något att skämmas för.
Laget har inte vunnit i Norrbotten sedan 2017 och var inte nära denna gången heller. Noterbart är att man blev nollade båda matcherna mot Luleå borta den här säsongen, plus att man även blev det i förra årets sista match.
Luleå är svårspelade och har en Linus Omark som slog nytt klubbrekord.

Den här kvällen konstaterar jag bara att det var inte nu man tappade en slutspelsplats.
Det gjorde man under 35 andra matcher under säsongen, och faktum är att ett slutspel hade kunnat bli lite av en konstgjord andning.
Det mentala var nog slut på flera av spelarna, och nu får man slicka såren, blicka framåt, med ny sportslig ledning.
Ett par viktiga beslut väntar. Spelare kommer få se sig om efter nya jobb, och då inkluderar det även spelare med avtal.
Det läget kommer klarna rätt ordentligt de närmsta veckorna, när Patrik Sylvegård gör en sista övergripande koll av truppen, innan han på riktigt kan lämna över det stora arbetet med herrtruppen till Björn Liljander om en månad.

Här följer klipp med Tomas Kollar och Emil Sylvegård efter match: