Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MrMadhawk.se

Alsenfelt visade sin rätta nivå

Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN / COP 273 / NO0101

ÄNGELOLM. Rögle hade chansen att skicka Malmö Redhawks på sommarlov.
Men hoppet om ett slutspel lever.
Redhawks steppade upp från insatsen i torsdags, och var tillbaka på jobbet.
Då lyckades man arbeta ner Rögle.
Oscar Alsenfelt var tillbaka och såg extremt fokuserad ut. Dessutom visade Carl Söderberg vägen – igen.

Har ett lag vunnit tre matcher under ett slutspel så brukar man säga att den svåraste matchen att vinna, blir den fjärde.
Så är det också i seriespel, uppenbarligen.
Malmö lyckades inte sno åt sig den fjärde raka mot Örebro för ett par veckor sedan, och Rögle lyckades in stänga igen en fjärde mot Malmö.
Och jag tycker Malmö visade att man verkligen utmanar det laget som är seriens bästa lag.
Har man målvaktsspelet med sig, och är någorlunda effektiva, så kan man slå även de bästa.
Oscar Alsenfelt var tillbaka mellan stolparna för första gången sedan den 3 mars. Han såg otroligt spelsugen ut, och räddningarna han gjorde med 10-15 sekunder kvar av matchen håller den klassen vi har vant oss vid att se Alsenfelt de senaste tio åren i SHL.
Carl Söderberg visade också vägen.
Hans 2-2 mål i boxplay kom att hålla modet uppe hos Malmölaget. Ett 3-1 för Rögle i powerplay så hade man förmodligen skickat Malmö på sommarlov den här eftermiddagen.

Förutom att Rögle i tabellen är Sveriges bästa lag, så har man också skapat en hockeyupplevelse som jag är tveksam till om någon över huvudtaget kan mäta sig med.
Jag är alltid skeptisk till ett övre etage på en tre-fyra rader. Det kommer för långt bort från närheten till isen och den intima.
Men här har man lyckats.
Att det dessutom är serveringsyta på hela den våningen gör att det klirrar lite extra i kassan.
Ett derby, och alla andra matcher då man är uppe på över 6000 åskådare och folk köper på sig i barerna, så är intäkterna enorma.
Om Rögle går långt i ett slutspel, och säsongskortsinnehavarna plötsligt ska börja inhandla biljetter så kommer klubben att göra en nettovinst på säkert en och en halv miljon per match.
Då har man också råd att ha en av SHL:s dyraste trupper som har chansen att vinna varje match, gå för seriesegern och sedan tidigare också vunnit CHL och bara där inkasserat flera miljoner.
Rögle har skaffat sig en gigantisk plattform, och även om man nu inte lyckades vinna även det fjärde derbyt, så blir jag ytterst förvånad om de inte kammar hem ”hela skiten” inom de närmsta åren, med den verksamheten man ändå byggt upp.

Redhawks chans till slutspel?
Mycket kan komma att avgöras vad som händer de kommande dagarna. Ett Luleå som går för serieseger i sista omgången blir inte enkelt, men ett Luleå som kanske är fast på en andraplats i tabellen är ett mycket mer gynnsamt utgångsläge.
Vi får blicka tillbaka flera säsonger för att hitta en Redhawksvinst i Luleå, och kanske är det nu det ska hända.
Man behöver dock ha lite resultat med sig på vägen. Men det kan gå.
Och vi kan också konstatera att man nu även räddat upp säsongen helt på egen hand, utan att behöva hoppas på en massa förluster för övriga.
Oavsett hur det går i avslutningen, så har säsongen någonstans avslutats på ett mycket mer positivt sätt. Det ska man ta tillvara på.

Snack med Tomas Kollar efter matchen: