Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MrMadhawk.se

Redhawks laddar om med dubbelderby

Foto: Christoffer Borg Mattisson / www.borg-mattisson.se / @borgmattisson

Efter den viktiga segern mot Djurgården igår, så tvingas Malmö Redhawks ladda om.
En poäng till behövs för att undvika kvalspel, eller att Timrå tappar en poäng.
Idag valde man att låta spelarna göra vad de själva kände att de mådde bäst av.
Några gick på is, några tog en promenad, och Daniel Marmenlind valde att äta två bitar vetekrans inför dubbelderby mot Rögle.
– Kul match, Rögle spelar stort och med en hög fart, men vi har gjort två bra prestationer mot dem, säger Tomas Kollar.

Det råder givetvis en lättad stämning i Malmölägret. Efter några veckor med extremt hård press på laget så är man formstarkast i hela SHL. En poäng från att säkra sin SHL-plats till nästa säsong, och klarar man det målet så kommer man försöka sikta på att ta sig in i slutspelet.
– Jag tycker vi spelat bra och har en bra trend. Det känner vi av att vi hittat en jämn nivå. Jag tycker vi gör jobbet på ett bra sätt och våra ledande spelare har varit jättebra. Det är en stolthet över hur gruppen tagit sig an den här utmaningen. Att vi i det läget, som vi fortfarande befinner oss i, kunnat mobilisera så, säger Tomas Kollar.

Hur mycket tillskriver du dig själv detta?
– Vet inte. Lite, inte mycket. Jag tycker gruppen själv löst det på ett bra sätt. Carl Söderberg som kapten har tagit ett jätteansvar. Händemark som är en informell ledare, har klivit fram och spelar stort, samt tagit ansvar.
– Lance Bouma och Joakim Ryan är två som inte pratar mest, men lett laget på isen. Man ser mer av egenskaperna de var värvade för nu, tycker jag.
– En sådan som Johan Olofsson gör ett jättebra jobb, han bidrar med energi och gör sin roll bra. Det är några av spelarna jag tycker kliver fram för oss.

Vad ställer du för lag på benen mot Rögle?
– Samma. Alsenfelt är inte tillgänglig som det ser ut imorgon, och inte heller Kalle Östman. När det gäller Oscar har vi en plan som vi går efter och vi får se när han är inne i spel. Men jag tycker att Danne (Marmenlind) växer för varje match.

Det blev aldrig någon riktigt organiserad träning idag. Istället körde ungefär 10-12 spelare på is.
Några andra valde att gå en promenad i Hyllieområdet, Fredrik Händemark till exempel, medan andra körde i gymmet, tog hand om sig själv och gav sin kropp kärlek i form av vila och omtanke efter hårt matchande. En sådan var Daniel Marmenlind, som spelat sin bästa hockey för säsongen de senaste veckorna.
Han gick runt i träningsdress och, passade på att ta för sig av gofikan som bjöds inne i lagets omklädningsrum i form av vetekrans.
– Det är är dessutom min andra bit, sa han med ett stort leende.

Imorgon blir han den som vaktar kassen, och Anton Svensson fortsätter att backa upp.
Rögle kommer till Malmö med en mycket stark 3-0-seger i Karlstad och spelar för serieseger i SHL.
Ängelholmslaget har tagit fem av sex poäng som delats ut i derbyna så här långt.
Imorgon möts lagen i Malmö inför uppskattningsvis 10.000 åskådare. På lördag spelar lagen i Ängelholm.