MrMadhawk.se

”Vårt tålamod har varit större”

Foto: Christoffer Borg Mattisson / www.borg-mattisson.se / @borgmattisson

Träningen som alla spelare och ledare älskar är genomförd.
Den som äger rum som matchförberedelse inför annandagshockeyn.
Malmö Redhawks tränade sent på eftermiddagen i Malmö Arena. Med ett fullt manskap, bortsett Anton Olsson, som är med i JVM.
Imorgon väntar Brynäs i Gävle.
– Det kommer krävas mycket tålamod av oss imorgon, säger Joakim Fagervall.

Lagen har möts två gånger den här säsongen. Båda mötena har slutat 1-1 efter ordinarie tid, och Brynäs har plockat bonuspoängen först via straffar i Gävle i oktober, och sedan via sudden death i Malmö i november.
Redhawks sätter sig på det chartrade planet till Borlänge imorgon, och åker sedan en timme och tjugo minuter till Gävle.
Senast chartade man också. Men då från Köpenhamn, till Stockholm och med tanke på tiden det tog, så hade man lika gärna kunnat sätta sig på en buss hela vägen.
Därför väljer man Borlänge-alternativet, då Gävles flygplats lades ner för runt tio år sedan.
Malmölaget reser till Gävle med en i stort sett full trupp, och ett lag som tagit tre raka segrar, eller sedan säsongens bottennapp i Timrå, nio poäng av tolv poäng på de fyra senaste.
– Vårt tålamod har varit större. Vi har spelat mer utifrån hur vi vill spela och även om jag inte tycker vi gör det fullt ut mot Timrå, där egentligen bara första perioden är bra från oss, den andra är dålig och den tredje okej, så vinner vi den. Vi känns lugnare nu i vårat spel, och det mesta ser rätt bra ut.

Vad tycker du om de tidigare matcherna mot Brynäs?
– Två tajta matcher mot varandra. Vi var bra senast i Gävle och hade möjlighet att vinna den efter full tid, tycker jag.

Läget i laget?
– Alla är tillgängliga, förutom Anton Olsson.

Det blir också den första matchen med de nya restriktionerna. För Brynäs blir det ett hårt slag.
Gävle är en typisk stad som har mycket folk som vänder hem till stan i mellandagarna och flera av dessa hade tänkt att gå på hockey. De biljetterna fick Brynäs återköpa, och nu är det i grunden säsongskortsinnehavare som får se matchen, istället för en troligtvis fullsatt Gavlerinken.
– Man blir låg av det. Jag försöker att inte tänka på det. Det är tråkigt att vi tappar publik på matcherna, säger Joakim Fagervall, som aviserar samma manskap att tillgå som mot Timrå i tisdags.

Målet kommer att vaktas av Oscar Alsenfelt.

Snacket med Fagervall är genomfört av KVP-reportern Linus Vedmar på plats i Malmö.