MrMadhawk.se

Marcus Sylvegård utanför laget mot Örebro

Marcus Sylvegård, och Joakim Fagervall. Foto: Bildbyrån

Marcus Sylvegård har haft problem att leverera sedan skadan för en månad sedan.
Nu sätts han helt utanför laget mot Örebro.
På träningen idag var han extraforward och Joakim Fagervall bekräftar att Sylvegård hamnat helt utanför matchtruppen.
– Det vi missade när han kom tillbaka, det kommer vi ta igen nu, säger Malmötränaren.

Förlusterna radas upp. Trots den starka prestationen i Skellefteå senast, så blev det bara en poäng med hem till Skåne.
I straffläggningen sköt Marcus Sylvegård en av straffarna som inte gick i mål och det blev också det sista han gör på ett tag.
Mot Örebro blir det läktaren.
– Han har missat för mycket i sin rehab. Vi satte honom i spel direkt från skadan och han har inte fått ut den energin som han hade innan, säger Joakim Fagervall.

Vad händer nu?
– Han kommer gnugga träning. Det vi missade när han kom tillbaka, kommer vi att ta igen nu. Det finns en plan som vi diskuterat fram, för han känner själv att han inte hittar rätt. Vi har gjort så här förut med spelare och det har fungerat. Nu tar vi Örebromatchen här till att börja med.

Så Luleåmatchen på lördag kan han vara tillbaka?
– Det får vi se. Hans fokus ska vara att hitta tillbaka till där han var innan skadan. Då såg han väldigt bra ut, och vi vill ha dit honom igen. Vi behöver hans skytte och då handlar det om att bygga upp sig.

Noterbart från träningen annars är att Markus Lauridsen inte var med och kommer inte att spela.
Alexander Molldén var petad i lördags, och är sjuk nu, så han kommer inte heller att vara med.
Det innebär att man kommer byta om sex backar som spelar, plus en juniorback. Det blir Marcus Broberg från J20 som tar den platsen.

Är ni på väg uppåt?
– Jag hoppas att Timråmatchen var vår sämsta match. Att det var botten vad gäller prestation och uppträdande. Det känns så. Det var något som hände inför Skellefteåmatchen. Vi fick upp energin och det lös i ögonen på spelarna igen.

Örebro som motstånd?
– Vi gjorde en bra match i höstas där uppe. De kanske framkallar något bra hos oss. Men då var vi också som bäst den här säsongen, när vi spelade där i oktober.

Det blir förändringar i PP med Sylvegård ut, och även Lance Bouma, av vad man kunde läsa av på träningen. Bland annat matchas Carl Söderberg i ny omgivning med tvillingarna Westerholm.
– Vi har stått ganska still, och senast vi gjorde mål i den spelformen var Färjestad borta. Vi är tvungna att göra en justering för att få liv i det igen.

Målvakt?
– Daniel Marmenlind.

I övrigt släpper Fagervall inte någonting kring hur laget formeras imorgon, mer än att Sylvegård saknas, och att Kalle Östman blir 13:e.