MrMadhawk.se

Descheneau tränar inte med laget – Alsenfelt står

Foto: Christoffer Borg Mattisson / www.borg-mattisson.se / @borgmattisson

Jaedon Descheneau tränar inte ens med laget längre, och Oscar Alsenfelt vaktar kassen för andra matchen i rad.
Samtidigt tränar junioren som gjorde mål på försäsongen, Tim Lindfors med A-laget igen.
– Vi tar ansvar för spelare som tillhör vårt lag, och han tränade individuellt klockan 10, säger Joakim Fagervall om Jaedon Descheneau.

I lördags ville Malmöcoachen inte diskutera kanadensarens frånvaro i matchen mot Frölunda, utan bara fokusera på matchen.
När man kollade ut mot Malmö Arenas is idag, när laget förberedde sig för matchen mot Skellefteå, så var det utan att Descheneau fanns med och tränade med övriga laget.
– Som det ser ut nu, och om inget inträffar under natten, så är det samma gäng som spelar mot Skellefteå, som mot Frölunda. Möjligtvis att vi ändrar och har Tim Lindfors som extraforward istället för William von Barnekow. Tim har gjort det väldigt bra på juniorsidan, säger Fagervall.

Jaedon Deschneau tränar inte.
– Vi sa till honom att han inte är med på lagträningen. Då han inte är med i laget imorgon är det bättre han kör klockan 10 och körde med ”Stoffe (Nihlstorp) och målvakterna. Vi har lagt upp en träningsplan och ställer honom inte utanför. Han tillhör vårat laget och vi tar ansvar för det. Så han fortsätter träna.

Men han spelar inte imorgon.
– Nej.

Av konkurrensskäl?
– Han spelar inte imorgon.

En som däremot spelar är Oscar Alsenfelt. Det blir första gången sedan comebacken som Alsenfelt spelar två matcher i rak följd.
– Jag tycker han växer hela tiden. Det är inte konstigt med den försäsongen han haft, och fortfarande har att det kan ta lite tid. Men han ser stabilare ut, och blir bättre och bättre. Det är angenäma problem för mig när jag ska ta ut målvakt och oavsett vem jag ställer så är jag inte det minsta orolig.
– Men det finns en tanke med att ge Oscar en dubbel. Det är att få igång honom ännu mer.

Hur gör du resten av veckan med tätt schema?
– Det får vi se. Det har jag inte tänkt på.

Tankar om Skellefteå, som ni mötte så sent som förra lördagen?
– De framkallar bra spel hos oss. Det är roliga matcher och ett bra lag. Jag tycker vi spelat bra mot Skellefteå och vi blir bättre när vi möter så pass bra lag. Det är egentligen samma sak med Frölunda. De spelar typ likadant som oss och de triggar oss till att göra bra prestationer, säger Joakim Fagervall.