MrMadhawk.se

”Det ska bli roligt att uppleva”

Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Samtidigt som sista träningen pågick inför matchen mot Växjö imorgon, så gick personal från Malmö Redhawks och plockade bort de sista avspärrningsbanden när restriktionerna lättades upp idag, och det blir ett fullsatt Malmö Arena mot Växjö Lakers.
– Det ska bli roligt att uppleva hur det låter i Skåne när det är fullt, säger Joakim Fagervall efter dagens träning.

Peppar, peppar. Men Malmötränaren fortsätter med samma trupp som senast i stort sett.
Oscar Alsenfelts rehab fortsätter, och enda skiftet är att Eric Engstrand åkt iväg och spelat med Troja-Ljungby, och att man lyfter in William von Barnekow som trettonde forward i laget.
– Vi ska bygga vidare. Det låter tråkigt, jag vet, men det första varvet av säsongen så handlar det om att utvecklas hela tiden. Jag tycker vi i spelet med puck mot Djurgården var väldigt bra. Nu möter vi visserligen ett bättre lag än Djurgården, men vi ska våga spela med puck och våga göra det oavsett motstånd, säger Fagervall.

Ni knäckte inte koden mot Växjö förra säsongen. Är de lika svårspelade?
– Det vet jag inte, för vi har inte mött Växjö. Bara en träningsmatch och den vann vi i alla fall, även om de förde spelet. Det är ett väldigt bra lag och det krävs att alla är med och checkar in.

Daniel Marmenlind fortsätter i mål?
– Ja.

Annars är känslan?
– Att jag känner en trygghet. Vi kommer väldigt förberedda varje gång och är där vi vill vara. Det är tråkigt att vi inte spelat match på en vecka. Men de här första sju veckorna är det torsdag-lördag som gäller, och det gör att vi förhoppningsvis får hålla kropparna hyfsat hela.

Malmös lag mot Växjö:

Målvakter:
72. Marmenlind (48. Irving)

Backpar:
7. Lauridsen – 47. Ryan
14. Lerby – 73. Ollas Mattsson
16. Lassen – 11. Lauridsen
56. Olsson

Kedjor:
18. Sylvegård – 34. Söderberg – 90. Bouma
27. Westerholm – 17. Westerholm – 51. Sylvegård
41. Descheneau – 13. Östman – 95. Persson
8. Olofsson – 23. Forsberg – 22. Bryggman
10. Barnekow