MrMadhawk.se

”Räcker inte att vi pratar om det”

Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Klockan halv tre i natt kom bussen tillbaka till Malmö från Oskarshamn, och klockan 11.00 var det isträning med hela laget på is.
Redan 15.15 imorgon är det dags för nästa match när Färjestad kommer till Malmö Arena.
Då ser Joakim Fagervall ut att ha samma manskap redo, men det finns öppningar för en förändring.
– Vi tar ut laget klockan 13.00 imorgon, säger han.

En sak är dock helt spikad.
Daniel Marmenlind kommer att vakta kassen, aviserar Malmötränaren.
Annars är det samma manskap som är tillgängligt. Dvs det laget som spelade mot Oskarshamn, och Alexander Molldén som var kvar i Malmö.
– Han är inte långt ifrån. Han tävlar väldigt bra på träning. Idag ser det ut på ett sätt. Imorgon kan det se annorlunda ut. Vi får se, säger Fagervall.

Hur har han tränat?
– Han körde med vår fystränare Freddie Sjögren igår, och idag körde han extra innan övriga klev på. Han har tagit väldiga kliv och han gör det väldigt bra. Men det är konkurrens och är man tillräckligt bra så spelar man.

Färjestad blir säsongens första motstånd på hemmaplan.
Ett Färjestad som inledde säsongen förra lördagen med att vinna efter straffar mot Växjö.
Efter att ha flyttat hemmamatchen mot Luleå igår, för att få in mer publik i ett senare läge, så har man tränat och vilat från match under veckan.
– Det är ett offensivt väldigt skickligt lag. De var nog det bästa offensiva laget förra säsongen. Och om vi säger så här, så är den inte sämre i år. Tittar du på deras roster så är det ett jävligt offensivt bra lag.

Vad vill du se från ditt eget lag?
– Ännu längre tid med vårt eget spel. Det räcker inte att vi bara pratar om det. Jag vet att vi är tidigt på säsongen, men vi har haft delar som inte har varit tillräckligt bra. Över tid behöver vi fixa till det. När vi är i en resultatbaserad bransch så behöver det ske så fort som möjligt. Så ännu mera fokus och ännu mer in i vårt eget spel, säger Joakim Fagervall.

Laget kommer högst troligt att se ut som det gjorde igår. Med en viss öppning för att Alexander Molldén ska in i laget.