Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Kommer inte socialspela någon

Joakim Fagervall. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Leland Irving har tränat med Malmös lag sedan i måndags, och reser med till Oskarshamn.
Det blir dock som båsöppnare.
Daniel Marmenlind vaktar kassen, och planen är att gå på sju backar.
– Vi kommer att spela Anton Olsson direkt, så vi går på sju, säger Joakim Fagervall efter träning.

Det blir ett identiskt manskap som under onsdagen gör resan till Oskarshamn, och sedan bor på hotel post mitt i centrala delarna av den småländska kuststaden.
Bortsett att man nu fått in Leland Irving.
Det innebär att Alexander Molldén lämnas hemma igen, och William von Barnekow blir också hemma. Det hade han blivit oavsett, eftersom han uppvisar sjukdomssymptom och då får man inte vistas i arbetsmiljö, enligt gällande rekommendationer.
Däremot planerar Fagervall för att använda alla sina sju backar.
– Vi är i en lite annan situation nu. Vi har match redan på lördag, så vi spelar Anton direkt och rullar sedan på sju.

Eric Engstrand som 13:e?
– Ja, men vi får se hur vi gör. Det är inte riktigt samma slitage med fyra kedjor som vi har på forwards. Vi kommer inte socialspela någon, utan det steget tycker jag att man lämnade bakom sig i division 2. Men finns det användning för honom så är det självklart att han kommer att användas av oss.

Mot Leksand i lördags så kom många av Leksands chanser, och även mål, till följd av att man inte gjorde vad man kommit överens om, eller att det var individuella misstag.
Det har tränarna under veckan tryckt på.
– Det kan hända att det dykt upp saker från Leksandsmatchen som vi tagit upp med berörda spelare på video, säger Malmötränaren.

Anfallsspelet var väl rätt bra?
– Jag tycker vi skapar mycket. Framför allt i första och andra. Vi får längd på anfallen och ställde de på hälarna.

Vad vill du se imorgon?
– En fortsättning. Men att vi kan bli bättre i spelet med puck i egen zon. Där kan vi förbättra oss. Det blir lite slarvigt och vi får absolut inte bli stillastående.

Oskarshamn såg ut att ha en riktigt sprakande offensiv i sin premiär.
– Oskarshamn borta, det är något man ha allra största respekt för. Det handlar om att behandla den respekten på rätt sätt. De är bra, när de får vara bra. Vi ska spela vårt spel och då förhoppningsvis ta bort lite av udden för dem.

Och inte ge de powerplay, för där känns de skarpa.
– Så är det. Vi hade fyra boxplay emot mot Leksand. Det är minst en för mycket, så det är klart att vi vill hålla ner det, säger Joakim Fagervall.