Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Boxplay blir en stor nyckel

Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Sämst i serien förra säsongen.
Nu har man skruvat på saker och ting, och ska förhoppningsvis kunna få in mer poäng med hjälp av ett bättre boxplay.
Mot Leksand var det definitivt en nyckel, och så lär det bli framöver också.

Det var fjärde året på rad som Redhawks ställdes mot motstånd från Dalarna i premiären.
2018 blev det förlust mot Mora.
2019 blev det förlust mot Leksand.
2020 blev det förlust mot Leksand.
Men nu kom vinsten, och det var långt ifrån orättvist. I en jämn match kunde vilket lag som helst egentligen vinna.
Och denna gången var det Malmö.

Då är det de små detaljerna som kan spela en oerhört stor roll.
Daniel Marmenlind släppte visserligen tre puckar och låg under 90 procent i räddningar, och det var några individuella misstag.
Marmenlind vann dock målvaktsmatchen, och så var Malmö det enda laget som lyckades göra mål i powerplay. Det är knappast någon slump att det brukar heta att de små detaljerna avgör. Så var det verkligen i den här premiären.

Känslan är också att Redhawks blir ett mycket mer svårslaget lag över de här 52 omgångarna. Under två-tre månader förra säsongen så var det i princip bara att hämta hem poängen för de allra bästa lagen när man stötte på SHL:s sydligaste lag.
Det kommer inte bli lika enkelt den här säsongen. Det har sin förklaring i att man är bättre förberedda och faktiskt tagit lärdom av det man inte var särskilt bra på förra säsongen.
Som exempelvis boxplay. Som powerplay.

Leksand då?
De kommer inte bli dåliga.
Man kan prata mycket om en sådan som Mikael Ruohomaa. Han kommer vara på riktigt. Det kommer även Carter Camper, Justin Kloos och gänget att vara.
Den PP-femman Leksand ställer upp med alla sina importer är inte att leka med. Man kan dessutom krydda upp med ett antal frånvarande spelare, som ökar bredden och konkurrensen i det här laget. Max Veronneau till exempel.
Men om vi släpper de här självklara herrarna så blev jag ruskigt imponerad av både Alexander Lundqvist och Calle Själin. Här har Leksand två framtida kanonbackar. Att Själin skulle vara det är ingen skräll. Han har man bara gått och väntat på.
Men Lundqvist. Wow, där har Leksand en potentiell kanonback som kommer bli svår att plocka undan på sex backar. Känslan var att han växt enormt med självförtroendet och vågade hitta på saker. Passningen till 3-3 var en delikatess.

Med det sagt, så inkasserar Redhawks tre blytunga poäng.
Mycket var bra, men mycket kan också bli bättre. Den känslan tror jag att båda lagen känner, och det blir två lag som kan vara på den övre halvan, båda två.

Videoklipp efter match:

Joakim Fagervall:

Daniel Marmenlind: