Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Så blir formatet i framtiden

Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Idag blev det klart att undertecknad förlänger sitt avtal med Expressen.
Vad innebär det för MrMadhawk-bloggen?
Det senaste halvåret så har denna sida inte haft samma upplägg som den haft under åtta-tio år. Dvs nyhetsuppdatering i bloggform.
Så kommer det inte bli nu heller.
Men den ska inte heller dö ut.

2006 startades den första bloggen i min regi.
Då var det en ren åsiktsblogg, med åsikter kring Malmö Redhawks, och hockey.
Tanken är också att det ska bli mer ”back to basic” här nu.
Anledningen till det är ett par olika.
Jag ska försöka förklara varför.

# Bloggverktyget är inte modernt och det finns bättre verktyg att jobba i. Publiceringsverktyget är ingenting som redaktörer har tillgång till. Dessutom är det ofta strul med tekniken i WordPress-verktyget, som bloggen publiceras.

# Att sitta och publicera nyheter, som ändå skrivs i artikel-form för min arbetsgivare sedan snart tio år, SportExpressen och Kvällsposten, är dubbeljobb. Det ger mig avlastning att inte behöva uppdatera med varenda värvning som görs.

# Det innebär att ni INTE ska missa någonting i hockeyväg om ni använder sajten SportExpressen.se eller Kvp.se/sport. Förslagsvis laddar ni hem SportExpressen-appen i mobilen för att få tillgång till nyheter.

# Det är 2021 nu. Det innebär också att papperstidningen inte är lika aktuell, vilket gör att premium-arbetet blir viktigare. Premium är Expressens köpalternativ. För 79 kronor i månaden får man lite extra. Nu är jag part i målet, men jag tycker att det är värt det.

Därmed förväntas det helt andra saker av mig nu, än när jag kom till Expressen 2012.
Jag väljer att anpassa mig till den verklighet vi lever i.

Snabbt summerat så kommer följande gälla i fortsättningen:

– MrMadhawk-bloggen
Här är tanken att ni läser åsikter, jag kommer nog dra in lite youtube-klipp jag gör, det kan bli lite åsikter från olika matcher, det kan vara en krönika om vad som helst. Främst då under säsong. Jag kommer ha ganska stor fortsatt lokal bevakning då jag är boende i Malmö och kommer att följa väldigt många matcher för Redhawks i SHL.

– Sillysnack
En blogg i mindre omfattning som jag och mina kolleger skapade för tid sedan för sådant som inte får plats på sajt. Här kan mindre övergångsnyheter skrivas. Finns här.

– Stora sajten, SportExpressen
Här skrivs nyheter och premiummaterial. Det är här ni inte ska missa något.

– Sociala medier, främst Twitter
Vill ni inte missa något som är av värde så rekommenderar jag att följa mina konton på främst twitter, under namnet @MrMadhawk. Det fungerar även på Instagram.

Frågor? Tankar?
Mejlen står redo. johan.svensson@expressen.se

// Johan Svensson