Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Rögle höll liv i SM-finalen

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Jag tillhör den skaran som inte tycker det varit helt självklart att Växjö Lakers skulle ha 2-0 i matcher, sett till hur det såg ut i Växjö de två första matcherna.
Ska jag vara helt ärlig så hade jag inte alls protesterat om Rögle fått med sig någon av bortamatcherna och ett oavgjort i matchserien, när dubbla matcher väntade i Skåne.
När Växjö plötsligt började bjuda på saker och ting, så tackade Rögle och tog emot. Men allra viktigast: Rätt spelare leverade.

Vi har säkert varit många läktarexperter och soffexperter som suttit och slagit fast att Rögle inte kommer ha en chans om man inte nyttjar sitt spelmässiga övertag, och att lagets absoluta toppspelare levererar.
Nu krävdes det förvisso att Växjö var på sitt allra bästa bjudhumör, men det är trots allt ett faktum att vi kan välkomna både Dennis Everberg och Daniel Zaar i målkolumnen i den här finalserien.
Ted Brithén var dessutom tillbaka och såg allt mer bekväm ut i sin roll.
Lägg även till att målskyttar som Adam Tambellini och Olli Palola levererade.
Då har vi snart rabblat upp stora delar av Rögles offensiva hot, och det tror jag blir viktigt. Att Rögle har flera enheter att trycka på med.
Då blir man riktigt farliga, tror jag.

Det är trots allt fortfarande lite av samma läge som vi gick in i den här matchserien med.
Lagen har vunnit sina respektive hemmamatcher och Växjö har än så länge ”bara” vunnit de två matcherna som man ”ska” göra.
Rögle har nu klarat av sin första av de två måstematcherna man nu spelar i Ängelholm.
Den andra spelas på lördag?
Jag längtar till den matchen av flera skäl.
Dels vill jag se var det här Växjölaget tar sig efter att man förstörde sin kväll redan i första perioden med individuella misstag. Jag har svårt att se Växjö bjuda på så mycket i en match till.
Men framför allt så kommer det vara en enda av ett enda långt tryck i hallen.
Om det inte blir en maratonmatch, så kommer de högsjungande supportrarna att kunna se hela matchen på plats, innan klockan slår 20.30.
Det kommer ge en puls och ännu mer känslor.

Växjö då?
Inledningen på matchen förstördes av misstagen.
Man gjorde ett bra ryck i den tredje perioden, men här stod Rögle ändå stabilt, och Christoffer Rifalk som jag sett få en del kritik i supporterkretsar efter sin insats i match två i Växjö, pall på ett bra sätt.
Om Rögle kvitterar den här serien till 2-2, så känns det allt mer som att det här kommer bli tajt hela vägen in.
Därför är det fortsatt press på Rögle att vinna även sin andra hemmamatch. Då kan man förvänta sig ett noggrant Växjö som inte vill bjuda på saker, ett par stjärnor som kliver fram likt Rögles gjorde ikväll, och en Sam Hallam som säkert har något drag i bakfickan.