Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Större chans att Skellefteå utmanar än Luleå

Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

SKELLEFTEÅ. Det blev Skellefteå AIK som knep den sista platsen i semifinalen.
Jag är verkligen imponerad över hur pass hårt Luleå pressat det här Skellefteålaget, som jag ser som bättre på i stort sett samtliga positioner.
Men i ett längre perspektiv, och för slutspelets skull, så tror jag att Skellefteå har en större chans att göra av tryck.
Nu ska man ställas mot ett Rögle som fått vila under en vecka.

Det blev 4-0 i matcher i samtliga övriga kvartsfinalserien.
Längst gick den som ikväll avgjordes i Skellefteå Kraft Arena. Ett Skellefteå som något turligt, och som varit extremt illa ute under den här matchserien, lyckades hitta ett sätt att vända och vinna igår, och ta hem den till en sjunde avgörande match.
Snacket i korridorerna sa 50-50-läge inför matchen. Det tycker inte jag. Luleå hade sitt läge igår, och när man hade 2-0 att gå på i en sjätte match på hemmaplan, så var det garanterat mentalt jobbigt att åka ner till Skellefteå för att spela den här matchen.
Min bild av det hela är att Skellefteå hade kontroll på det här under mer eller mindre hela matchen. Luleå hade inte marginalerna med sig, och när Chris DeSousa missade, eller Gustaf Lindvall räddade, ett läge i första perioden, och Skellefteå kort senare gjorde 2-0 när Jocke Lindström snappade upp en puck från Einar Emanuelsson, så kändes det som en ren defilering.
Luleå orkade aldrig riktigt och även om man hade gjort det, så tror jag att man varit det laget av dessa så hade haft absolut sämst chans att sätta ett fortsatt avtryck i SM-slutspelet.
Jag vill ändå lyfta på hatten för att Luleå ändå gjorde ett litet avtryck. Juhani Tyrväinen höll faktiskt på att vända upp och ner på hela Skellefteålaget där ett tag.

Är det några som haft det riktigt mysigt i TV-sofforna när detta gått till en sjumatchersserie så är det Rögle.
Men är det något av de här lagen som kan utmana Rögle över fem matcher som semifinalerna spelas i år, så är det definitivt Skellefteå.
Man har fler hot än Luleå och mer bredd i laget på alla håll.
Luleå står riktigt starka på målvaktssidan, men det gör även Skellefteå.
Nu tror jag Rögle har ett jätteläge ändå, men hade det varit Luleå som stod på andra sidan, så hade chansen, risken, eller vad man nu vill kalla det, för att vi fått se en ren matchserie, likt den man hade när man slog ut Frölunda i kvartsfinalen.
Det vi redan nu vet är att det kommer bli en matchserie med en sjuhelvetes fart i.

Hur jag än vänder och vrider på det så tror jag ändå vi har ett jätteläge för att det här landar i en sydlig duell i den kommande SM-finalen.
Rögle har sett extremt spetsigt ut under slutspelet, har fått vila en vecka, och Växjö, som ska möta ett Örebro, som också gick rent i sin kvartsfinal, men som inte har samma maskineri som Växjö. Ändå höjer jag ett varningens finger för både Skellefteå och Örebro. De är knappast uträknade.