Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Tack Karlskoga – Men dags för vårens hetaste final

Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN

Tack Karlskoga. Tack för att ni deltog och gjorde en match av det här med er stukade lag.
Men nu börjar det på riktigt.
Nu är det dags för lagen med störst muskler, och det stora uttalade målet att göra upp i vårens hetaste final.
Timrå mot Björklöven.

Den 1 maj ska SM-finalen i ishockey spelas igång. Då ska Sveriges bästa ishockeylag koras.
Finalen som alla vill spela där man tävlar om att vara bäst på ishockey i landet. Men jag vågar lova redan nu att ingenting kommer att komma i närheten av intresset som väntar för matchserien som kan avslutas dagen innan.
Den 30 april spelas den eventuellt sjunde avgörande matchen mellan Timrå och Björklöven.
Ikväll tog Björklöven sin plats. Med hjälp av den sista livlinan, så vann man borta mot Karlskoga.
Det tog inte ens en minut innan dramatiken var igång. Då tog det fler minuter av väntan innan domarna David Bergman och Daniel Eriksson kunde konstatera, att man inte kunde konstatera om det var en hög klubba eller inte.
Drömstart för Björklöven.
Ett domslut med sig.
Det fick man också med sig när Alexander Hellström klarade sig undan straff när han avslutade David Liljas säsong i samband med BIK Karlskogas reducering.
Sedan var det bara en väntan på slutsignalen när Björklöven körde över Karlskoga, och säkrade den sista finalplatsen.

Karlskoga. Detta BIK Karlskoga.
Varje säsong så tänker man att det här är inte något vidare märkvärdigt lag man ställer på benen, men ändå så står man där, blir tvåa i serien, men faller i en semifinal mot ett lag som har den kanske största budgeten i ligan tillsammans med Timrå och tokfloppande Modo.
Henrik Björklund och Gustaf Thorell spelar sitt livs hockey och talangfulla spelare har tagit det sista klivet till SHL.
Vi kommer få se Juel, Roos och Karlsson i SHL ändå.
I en match som var så avgjord den bara kan bli, så fick man många av oss hemma i tv-sofforna att sätta hjärtat i halsgropen.
Vilken sanslös upphämtning, som inte höll hela vägen.
Karlskoga gör oss aldrig besvikna. De underhåller oss år efter år. All heder!

Men låt oss konstatera att det är drömfinalen som väntar.
Lagen som har ett klart uttalat mål.
Det är SHL som gäller.
Senast den 30 april kommer något lag att ha klarat av sitt mål, och för ett annat lag så kommer säsongen anses vara misslyckad när man inte gått upp i SHL.
Så små är marginalerna för Timrå och Björklöven.
Det kommer bli en enormt fight.
En satans jäkla match är vad det kommer bli.
Det är två tungviktare som lastat upp rejäla trupper, som inte varit gratis.
Ett Timrå som gått fram som en ångvält under hela säsongen, som kanske har den absolut bästa spetsen. Som har en hemmafördel och som fått vila några dagar.
Ett Björklöven som gick in som favoriter i säsongen, som haft en helt sanslös säsong, som ”bara” blev trea i serien. Som höll på att halka dit redan i kvarten mot Mora, och som varit inblandade i saker som hade sänkt vilken trupp som helst.
Nu ska de mötas.
I bäst av sju.
På söndag sätter vårens stora finalfest igång i Timrå. Då riktas i princip alla hockeyintresserade sina blickar mot den matchen.
Det blir den stora, blöta, galna, festen, som kommer följas av en liten lugn efterfest för de närmast sörjande, även kallad SM-finalen.
För ett lag kommer tillvaron att förändras. För ett lag fortsätter ännu en plågsam resa i en serie de inte anser sig tillhöra.
Satan vad kul det ska bli!