Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Redhawks till slutspel

Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Malmö Redhawks har säkrat niondeplatsen i tabellen, och spelar slutspel för femte året i följd.
Efter en väldigt fin försvarsinsats mot ett tamt Färjestad i Karlstad, så är saken klar.
Troligtvis kommer lagen dessutom att drabba samman, då Färjestad måste gå rent samtidigt som Frölunda förlorar sin match som är kvar, för att det inte ska bli så.

Redhawks säkrar alltså sitt femte raka slutspel. Om det var imponerande att lösa kontraktet, med tanke på var man befann sig i höstas, så är detta minst sagt imponerande.
Man gör det dessutom med ungtuppar som Anton Olsson (Wow!), Malte Setkov (Stabilt spel) och en Helge Grans som såg tryggare ut än de senaste månaderna.
Färjestad var inte bra. Men samtidigt tror jag Malmö gjorde de svaga. Det var otroligt mycket utsida och ett Färjestad som skjuter 16 skott på sin hemmaplan, varav de tre sista under den sista minuten av matchen, är inte vanligt.
Redhawks offensiv blev såklart lidande, men det var ändå ett viktigt besked att kunna spela så här tajt, och vara alert på de lägena som gavs.

Malmö ska vara stolta över att man löser det här.
Nu blev det Färjestad eller Frölunda i åttondelsfinal. Högst troligt Färjestad, ett lag som man har vunnit mot vid tre raka tillfällen. Det kommer avgöras här under slutomgångarna.

Färjestad – Malmö 1-2
0-1 06.11 Emil Sylvegård (Westerholm)
0-2 37.07 Matt Puempel (Persson, Järvinen)
1-2 49.10 Olle Lycksell (Viksten, Ejdsell)

Snack med Joakim Fagervall: