Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Puempel och Olsson åter i träning

Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Efter den uppskjutna matchen mot Oskarshamn under torsdagen, så fick Malmö Redhawks chansen till vila och idag tränade man för första gången på riktigt allvar på ett par veckor.
Men tränaren Joakim Fagervall var inte jättenöjd med vad han såg.
– Jag var inte helt nöjd. Men det är mycket möjligt att det har att göra med att vi inte tränat ordentligt på ett par veckor, utan mest spelat matcher, säger han.

På träningen fick vi se två ansikten tillbaka. I full träning.
Anton Olsson som varit borta efter att han utgick mot Djurgården med en huvudskada, och Matt Puempel.
Här aviserar Fagervall att båda är tillgängliga för spel, men det är inte säkert att de spelar ändå.
– Han spelar inte, om det inte händer något speciellt. Han har en bit kvar. Det är om vi får manfall, så kan han spela. Han var efter i sin träning när han kom, och nu har han inte varit med på tre veckor och har tappat igen.

Anton Olsson, då?
– Vi vill se hur det fungerar på värmningen imorgon. Det enda jag egentligen vet nu om laget är att Oscar kommer att vakta kassen. Allt annat är egentligen öppet.

Kedjorna lär väl bli identiska?
– Som det ser ut så ja, men jag vill inte spika någonting.

Hur gör du om Anton ser bra ut på värmningen imorgon?
– Anton är ett tillskott. Jag vill bara se mer än vad jag såg idag. Han har varit borta en vecka och har haft en lättare hjärnskakning. Idag var första gången han gick för fullt.

Färjestad blir Redhawks motståndare imorgon. Det är ett lag som man inte mött sedan slutet på oktober. Då förlorade man på hemmaplan med 3-2, i en match där man lika gärna hade kunnat vinna.
– Det är 35 matcher sedan vi mötte Färjestad, och det har runnit mycket vatten under broarna sedan dess. Det ska bli kul att mötas igen. Det är ett lag jag velat möta hela tiden sedan den där förlusten vi hade i oktober, som vi inte borde förlorat, förklarar Fagervall.

Är det ett lag ni kan nå (Malmö 59 poäng, Färjestad 69 poäng)?
– Det har vi inte tittat så mycket på. Jag tycker vi skaffat oss ett läge där vi kan titta på prestation. Om den är bra, och vi behåller ödmjukheten, då kommer poängen. Vi ska spela efter vår stamtavla och göra det förbannat bra. Vi tittar också tillbaka lite på vad som inte var bra då, och använder det som ett dåligt föredöme varje gång vi laddar för en ny match.

Ni tittar alltså ”Så här dåliga var vi då”?
– Ja, jag tycker vi hela tiden ska påminna oss om att vi gjort en resa. Vår start var inte bra! Det är därför vi sitter i den här skiten och krigar kring strecken. Det måste vi komma ihåg. Det är någonting man är rädd för och det vill man inte vara med om igen. Därför tycker jag man ska vara rädd för att förlora, för när man är rädd för något, så vill man inte att det ska hända. Det tycker jag vi lyckats med och vi har lyckats få med oss våra värderingar och var ödmjuka, säger Malmöcoachen.

Du såg inte så nöjd ut med dagens träning.
– Jag var inte helt nöjd. Det är mycket möjligt att det beror på att vi inte tränat ordentligt på ett par veckor. Men bara vi är bra imorgon så kan jag vara okej med det. Över tid kan vi inte ha dåliga träningar. Energin var det dock inget fel på. Det är som ett kärnkraftverk där ute. Så jag är inte särskilt orolig, säger Joakim Fagervall.