Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Säsongens absolut viktigaste trea

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Malmö såg pigga ut i Göteborg på ett helt annat sätt än i de avslutande perioderna mot Brynäs i förra veckan.
Men det kom att avgöras med endast 18.2 sekunder kvar av matchen när Ponthus Westerholm skickade in 2-3.
Om matchen mot Djurgården var säsongens värsta förlust, så var detta nog Malmös absolut skönaste seger för säsongen.

Sett till hur matchbilden såg ut hade båda lagen säkert kunnat tänka sig att dela på poängen. Men Malmö kändes lite mer desperata och fick med sig tre blytunga poäng.
Knappast så att tredjeperioden var den bästa. Tvärtom. Stora delar av första perioden och nästan hela andra perioden var Malmös bästa.
Men hockey är inte alltid logiskt. Avgörandet kom istället med ett powerplay och extremt smärtsamt för Frölunda som släppte in ett sent mål på en utvisning som kändes som ett 50/50-läge. Samtidigt vet man med sig hur många gånger just Frölunda fått med sig den typen av utvisningar i den här arenan. Ibland går det emot.

Frölunda var för övrigt inte alls så bra som jag hade förväntat mig. Bortsett första fem-sex minuterna så var det Malmös föreställning i den första perioden.
Och jag menar på att det även var så i den andra perioden.
Frölunda ägde mer den tredje, men då höll Malmö de på utsidan stora delar och Oscar Alsenfelt var briljant.

På minuskontot: Quinton Howden tvingades utgå.
Synd att den kedjan inte fick speciellt mycket mer tid tillsammans. Adam Johnson såg riktigt rapp under matchen. Honom hade Frölunda problem med.

Redhawks har vunnit två av två matcher i Scandinavium denna säsongen. Man har också vunnit två av två matcher i Ängelholm. Detta under den säsongen som förmodligen är den sämsta säsongen sedan återkomsten till SHL 2015/2016. Inte logiskt det heller. Men det är de segrarna som gör att man bygger en väldig karaktär och tro i laget.
Dock: Ny rysare på torsdag. I Oskarshamn. Som slog före detta serieledarna från Växjö. En ny sexpoängsmatch mot en bottenkonkurrent.

Frölunda – Malmö 2-3
0-1 10.19 Jan-Mikael Järvinen (Hersley, Puempel)
1-1 29.54 Jonathan Sigalet (Norlinder, Hjalmarsson)
1-2 30.22 Christoffer Forsberg (Bryggman)
2-2 37.47 Max Friberg (Norlinder, Mursak)
2-3 59.42 Ponthus Westerholm (Ollas Mattsson, Westerholm)

Joakim Fagervall efter matchen: