Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

AIK blir livsfarliga i slutspelet

Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

AIK hockeys inledning på säsongen var väldigt skakig.
Men nu har klubben fått ordentlig fart på grejerna och laget är på god väg mot att ta en topp fyra-plats i den allsvenska tabellen.
Den positiva trenden laget är på väg in i slutspelet med gör att laget kan bli riktigt farliga.
Gruppen har alldeles uppenbart mått väldigt bra sedan Anton Blomqvist tog över laget.

Inför säsongen så rensade man rejält i truppen. Nästan varenda spelare från föregående säsong, då man hade tvingats kvala sig kvar i HockeyAllsvenskan, om det inte vore för covid-19, rensades.
In kom flera namnkunniga spelare och man har fyllt på under säsongens gång.
I tränarstaben har det också hänt saker. Håkan Åhlund lämnade för att ge plats åt Anton Blomqvist. Det är också då som det stora lyftet kommit.
Blomqvist har fått upp glädjen i gruppen. Toppspelarna har fått lite mer fria tyglar och behöver inte bränna så mycket krut på egen zon.
Det har ökat glädjen för spelare som Fredric Weigel, Anton Holm och Nicklas Heinerö.
AIK är helt enkelt en vinstmaskin.
Laget är nu uppe som femma i tabellen, efter vinsten mot Modo på bortaplan. Det är ren fakta att laget presterar på ett helt annat sätt sedan Blomqvist tog över.
Laget har vunnit mer eller mindre varenda match. Endast två nollpoängare på 16 matcher.
Den formen är smått brutal.

När man ser hur laget presterar, att man vinner såväl borta som hemma, så är det bara att konstatera att laget kommer bli riktigt riktigt farliga i slutspelet.
Man har även en riktig matchvinnarmålvakt i Claes Endre som kan vinna matcher åt laget. Hans debutsäsong i HockeyAllsvenskan är verkligen beundransvärd.
AIK:s fortsättning på säsongen blir högintressant.