Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

HV plockar in finsk center

Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

HV71 värvar en ny center till truppen.
Miska Siikonen, senast i JYP är klar för klubben.
– Han har varit en ledande spelare i JYP under två säsonger och tar stort ansvar i alla tre zoner, säger HV71:s sportchef Johan Hult.

Den här säsongen har Siikonen var en av de bättre spelarna i JYP, men poängproduktionen har inte varit särskilt framstående.
Det har blivit 12 poäng i Liiga.
– Miska är en stor och kraftfull forward med en hel del skicklighet som går att använda både som center och ytterforward, säger Johan Hult.

24-åringen har skrivit på ett kontrakt för resten av säsongen.
JYP kommer att missa slutspel i Finland, och därför har man nu bestämt sig för att dumpa spelare. Ekonomin är också väldigt svag och Siikonen ska enligt SportExpressens uppgifter redan ha erbjudits till klubbar för nästa säsong. Då väljer man att gå skilda vägar redan nu.
Tanken är nu att han ska lyfta HV71.
– Jag vet att HV71 är en anrik klubb och Jönköping en vacker stad så det ska bli oerhört roligt att komma dit och dra på sig HV-tröjan. Jag ska göra mitt bästa för att hjälpa laget att vinna matcher och vill tacka alla inblandade för denna möjligheten, säger Miska Siikonen.