Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Nobbar toppkonkurrenter – och blir kvar

Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Linus Öberg har haft en fin utveckling under säsongen i Örebro, och har varit jagad av flera konkurrerande klubbar.
Nu kan SportExpressen avslöja att Öberg valt att förlänga sitt avtal i Närke.
Bland annat Rögle och Frölunda var långt fram i snacket, men han blir alltså kvar i Örebro, vilket lär bli officiellt inom kort.

Öberg är ursprungligen från Vänersborg, men gick till Örebro när han skulle börja hockeygymnasiet. Där har han kommit fram starkt och slagit sig in i A-laget.
Han har dessutom satt rejält avtryck. Förra säsongen kom han med i JVM efter sin raketutveckling på hösten och den här säsongen har det fortsatt. Han har gjort elva SHL-mål den här säsongen och spelar långt fram i laget i Örebro.

Det har väckt intresse hos konkurrenter. Tidigt var Skellefteå och Djurgården intresserade av 20-åringens tjänster, samtidigt som Örebro ville förlänga. Andra topplag som Frölunda och Rögle är dock de som varit närmst under de senaste veckorna. Men det har inte blivit något. Istället är Öberg nu överens med Örebro om en fortsättning, vilket blir en oerhört viktig bricka för sportchef Niklas Johansson i hans lagbygge.