Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Gör klart med succémålvakten

Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN

Daniel Marmenlind gör just nu succé i HockeyAllsvenskan för sitt Västervik.
Han har bäst procent i hela ligan med 93.32 procent.
Nästa säsong spelar 23-åringen i SHL.
Kvällsposten kan avslöja att han är överens med Malmö Redhawks om ett tvåårskontrakt.

Marmenlind var tidigt en av de mer framträdande målvakterna i Sverige född 1997, men det har varit en lång väg att vandra för honom.
Det är först under sin tid i Västervik som han slagit igenom på riktigt stort allvar.
Redan under säsongen har han varit aktuell för Malmö. De första signalerna om Malmöintresse fanns redan i december. Men då blev det inget.
Nu har Malmö istället säkrat upp Marmenlind för säsongen 2021/2022 och 2022/2023.
Sedan ett tag tillbaka ska avtalet vara signat och klart. Men det hela kommer sedvanligt att gå ut först efter att de bägge klubbarna spelat klart för säsongen, och det är ett rent SHL-avtal som är skrivet. Malmö är indragna i bottenstriden och riskerar således att åka ur den högsta serien.
Om så skulle vara fallet så gäller inte detta avtalet, utan då får man förhandla ett nytt, alternativt är han fri att gå till någon annan SHL-klubb.

Daniel Marmenlind är ursprungligen från Arlanda Wings, men gick hockeygymnasium i Örebro. Sedan har han vandrat en lång väg, genom HockeyEttan, där han slutligen slog igenom i Visby/Roma, innan Västervik tog in honom.
Tanken var då att Zackarias Skoog skulle vara etta, men Marmenlind har stått i 22 av matcherna under säsongen.
Nästa säsong är det meningen att Marmenlind bildar målvaktspar med Oscar Alsenfelt i Malmö Redhawks.

Vad som händer denna säsongen med Marmenlind är fortfarande oklart. Än så länge har han avtal med Västervik. Men flera SHL-klubbar är intresserade av att sätta upp honom som namngiven trea.
Det beslutet kommer dock ligga helt i händerna på Västervik som har avtal med honom säsongen ut.