Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Helge Grans förlänger

Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

För bara en vecka sedan såg det mörkt ut med en fortsättning för Helge Grans i Malmö Redhawks.
Men det kom nya besked under helgen, om att det kunde komma att lösa sig.
Den talangfulla 02-backen har skrivit på ett nytt avtal med klubben.
– Han har potential att bli hur bra som helst och vi ser honom som en toppback hos oss över den kommande säsongen, säger sportchef Patrik Sylvegård.

Det nya avtalet sträcker sig till våren 2022.
Helge Grans blir därmed den femte backen man har under kontrakt. De övriga är Anton Olsson, Markus Lauridsen, Oliver Lauridsen och Adam Ollas Mattsson.
– Jag ser fram emot att stanna i klubben under ytterligare ett år och kunna lära mig ännu mer här av mina tränare och medspelare. Det ska bli väldigt kul att få fortsätta här, säger Helge Grans.

Under senaste veckan har Malmö Redhawks gått hårt för att få till lösningen. Idag kom förlängningen på plats.
Beskedet är en viktig prestige.
Så sent som för någon vecka sedan ville Grans och hans agent skjuta på beskedet inför framtiden. Det brukar vara en signal om att man ville titta på någonting annat.
Patrik Sylvegård bekräftar att det såg mörkt ut.
– Man kan säga att vi ställde ett ultimatum. När vi satt ner med Helge så var det väldigt positivt, så det känns verkligen bra att vi kommit till den här lösningen nu, säger Patrik Sylvegård till Kvällsposten.
Nu har man därmed lyckats behålla en extremt talangfull back och kan bygga vidare på honom.
Tomas Kollar, som jobbat med både Anton Olsson och Helge Grans har säkerligen ett stort finger med i spelet.
Med fem backar klara så försöker Patrik Sylvegård nu ta lugnt med förlängningarna på backsidan, trots att flera kontrakt återstår. Han hintar dock om att Matias Lassen är ett namn som diskuterats.
– Han är en spelare som verkligen ger valuta per investerad krona. Men vi får se med allt som händer här nu. Vi har inte fått någon riktig budget heller.
På forwardsidan jobbar klubben hårt med en spelare lite extra. Det handlar om Carl Persson.