Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Tillbaka i träning – de saknades – så är kedjorna

Foto: Christoffer Borg Mattisson / www.borg-mattisson.se / @borgmattisson

Idag var Malmö Redhawks tillbaka i träning efter en veckas covid-uppehåll.
Det var ett lag som såg ut att utstråla mycket glädje av att vara tillbaka i träning och se fram emot fyra raka hemmamatcher.
– Jag har sagt det att hur ofta får man chansen att vila en vecka när det är som mest jobbigt under säsongen? Se det som något positivt, säger Joakim Fagervall.

Det var i måndags i förra veckan, strax innan avresan till Gävle som ett antal spelare testade positivt.
För att vara exakt handlade det om tre stycken, där Lars Bryggman, som testade positivt först var inkluderad i dessa tre.
Men eftersom man bara tagit snabbtest, och inte hade skarpa test, plus att smittan kan bli utbredd i truppen senare var det bara att skjuta upp matcherna mot Brynäs och Djurgården.
Även matchen mot Färjestad den här veckan, som skulle spelas imorgon sköts senare på framtiden, för att det fanns rymd i spelschemat.
Nu får laget träna ett par dagar. Det har också gjort att Ponthus Westerholm kunnat köra igång fullt ut.

Två spelare saknas dock fortfarande när man blickar ut över träningen. Det handlar om Emil Sylvegård och Jan-Mikael Järvinen.
– Sjuka, säger Joakim Fagervall, som av sekretesskäl inte kan gå in vidare om det är de två spelarna som var drabbade av covid-19 tillsammans med Lars Bryggman, eller om det rör sig om annan sjukdom.

Kan de spela på lördag?
– Jag vet inte. Men jag väljer att inte räkna med någonting, utan det skulle vara en bonus.

Lars Bryggman är däremot inne i träning efter sin covidsjukdom.
Han tränade idag, och parades ihop med Christoffer Forsberg och Johan Olofsson.
– Lasse hade bara feber den helgen. Han har varit feberfri och symtomfri under en vecka, och har nu testat negativt, säger Fagervall.

Flåset?
– Det känns lite tungt säger han, men ändå helt okej. Det blir bättre hela tiden.

Med på träningen idag var även Matt Puempel, som gjorde sin första träning med laget.
Hans kedjekamrater? Joe Veleno och Axel Wemmenborn.
Fagervall förklarar hur han tänker:
– De kan inte få en mer klassisk center. Det innebär trygghet och Joe börjar hitta mer rätt i egen zon. Axel är stabilitet och trygghet. Jag tyckte det såg bra ut för Matt. Det är tio dagar sedan han var på is och det gick bättre än han hoppades på. Nu får han fyra träningar, vilket i det här läget blir extremt värdefullt.

Fagervall vill också att laget ska nyttja det här uppehållet på ett positivt sätt, istället för att se det som något tråkigt att hamna i coronakarantän.
– Hur ofta får ett lag, när det är som jobbigast på en säsong, möjligheten att få vara hemma en vecka och vara med nära och kära? Vi får det, plus att få får köra ett antal pass innan match. Tänk positivt! Vi ser ut att ha en väldigt välmående trupp, säger Redhawkstränaren.

Med Ponthus Westerholm tillbaka, så går han in med brorsan Pathrik och den platsen man kan anta är ämnad för Emil Sylvegård, där Victor Backman nu spelar.
En ny kedja bildas då med Adam Johnson, Quinton Howden och Carl Persson.
– Calle har den skickligheten och passar att spela med så bra spelare. Vi såg det redan idag. Han tillhör våra toppar i match efter match. Han vill spela hockey snabbt med puck.

Därmed ser Matt Puempels inträde i truppen ut att göra följande med kedjorna när alla är friska:
Adam Johnson-Quinton Howden-Carl Persson
Emil Sylvegård(Victor Backman)-Pathrik Westerholm-Ponthus Westerholm
Matt Puempel-Jan-Mikael Järvinen (Axel Wemmenborn)-Joe Veleno
Lars Bryggman-Christoffer Forsberg-Johan Olofsson
Eric Engstrand

Video med Ponthus Westerholm som är redo för spel: