Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

”Räknar med att vi kör igång på måndag”

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Lars Bryggman plus tre spelare, och en smitta som inte var kontrollerad inför avresan till Gävle i måndags, gjorde att Malmö Redhawks var tvungna att skjuta upp veckans två matcher mot Brynäs och Djurgården.
Nu har det gått två dagar, och signalerna som Redhawks sportchef Patrik Sylvegård har fått är positiva.
– Som det ser ut nu, så kör vi igång på måndag igen, säger han.

Det var i måndagsmorse, som beskedet kom. Inte bara Lars Bryggman hade insjuknat i Covid-19, utan även tre ytterligare spelare.
Med bara timmar till avresan till Gävle, och oklar status på övrig trupp på de skarpa testen, så togs beslutet att man inte kunde ge sig ut på resa med de förutsättningarna.
Tre spelare gav positivt utslag på snabbtesten.
Nu har det gått ett tag till, och ingen ytterligare spelare visar symptom.
Det gör att man försiktigt börjar fokusera på en återstart på måndag.
– Vi får se lite hur det blir. Men som det är nu så räknar jag med att vi gör igång på måndag. Det är sju dagar som gäller, varav de sista två dagarna ska vara symtomfria. De som visade positivt då, har inte insjuknat i någon hög feber eller liknande, utan det har varit väldigt milda symptom, säger Patrik Sylvegård.

Det är inte så att du fått ett samtal från tio spelare till, som känner sig sjuka?
– Nej, inget sånt. Och som jag sa, de tre som visade positiva test har känt sig helt okej här under veckan.

Med lite flyt kan det alltså stanna vid endast två inställda matcher för Malmö Redhawks del.
På onsdag är tanken att man ska resa till Karlstad för att möta Färjestad.
Då kan man även få tillbaka Ponthus Westerholm i truppen, som haft en knäskada och fått hem sitt skydd, som han kört in. Men eftersom man isolerat sina lokaler, så begränsas även Westerholms tid att köra in sina nya saker.

Vad gäller matcherna mot Brynäs och Djurgården så har SHL bollat ett antal alternativ fram och tillbaka. Ingenting är spikat, men troligtvis kommer man att behöva spela de två matcherna under Beijer Hockey Games på tisdagen och torsdagen under den veckan.