Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Mats Lusth får sparken av Karlskrona

Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN

Mats Lusth har gjort sitt i Karlskrona.
Kvällsposten kan avslöja att den rutinerade tränaren idag fick beskedet att han får sparken.
Lusth själv bekräftar också uppgifterna.
– Tyvärr stämmer det. Jag fick ingen riktig förklaring, säger Lusth.

Karlskrona, som denna säsongen spelar i HockeyEttan, placerar sig just nu på en tredjeplats i serien. Inte bra nog, tycker den sportsliga ledningen.
Nu entledigas Lusth, som kom in precis inför seriestarten i HockeyAllsvenskan förra säsongen. Detta trots att KHK är trea och klara för AllEttan som börjar på söndag.
– Det var nu det roliga skulle börja. Vad fan ska man säga egentligen? Nu blir det ofrivillig semester, men jag vet hur branschen är och att det kan hända.

Har du haft gruppen med dig?
– Ja, jag har inte märkt något annat. Jag har fått massor av sms från spelartruppen och de förstår inte mycket om varför.

Vem gav dig beskedet?
– Klubbchef Pär Rosenqvist och Erik Belin från sporten. Egentligen är det någon av de två du ska söka för att få svar, säger Mats Lusth.

Sportsligt ansvarige Erik Belin svarar så här:
– Vi hade en lösning i egna leden som passar vår trupp bättre. Så nu tar vår J20-tränare Eric Karlsson över.

På vilket sätt passar han bättre?
– Filosofin han vill spela hockey. Vi har HockeyEttans bästa offensiv, som vi inte fått ut tillräckligt av. Vi tror det här kan förbättra oss, säger Belin.