Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Alsenfelt följer inte med till Luleå

Foto: Bildbyrån

Nya tag för Malmölaget.
Joakim Fagervall var irriterad igår, men tar nya tag idag.
Resa till Luleå väntar.
Då kommer ett tufft bakslag. Oscar Alsenfelt reser inte med.
– Det är helt ok, men inte hundra. Då är det bättre att han inte sätter sig i en flygstol utan får vila, säger Fagervall.

Efter den sura suddentorsken mot Linköping igår så var det en frustrerad Malmötränare som tyckte att laget tappade ödmjukheten.
Frågan man kan ställa sig är vad konsekvenserna blir när ett lag tappat ödmjukheten.
Enligt Fagervall är det bara en sak som gäller. Visa spelarna det konkreta.
– Video. Det är det bästa. Det är ingen som vill göra fel, utan fel gör alla. Vissa kostar mer än andra och det blir gruppen som får ta hand om det. Vi ska inte tillåta varandra att fuska lite, när vi kommer upp i en ledning, säger Malmötränaren.

När är ni inte ödmjuka?
– Det är inte när målen faller, utan jag skulle säga att vi bygger upp det redan i den andra perioden. Istället för att fortsätta ge Linköping känslan att de har en jobbig och tuff kväll i Malmö så ger vi de syre och det är det som gör att man kan äta sig i fatt och vi hamnar på hälarna. Vi bygger upp det tidigare i matchen.

Hur ska ni jobba bort det?
– Det finns inga mirakelmediciner. Men vad jag vet är att vi får aldrig sluta jobba, aldrig bli apatisk och aldrig tycka synd om sig själv. Det finns ingen annan som gör det. Tvärtom. De andra lagen vill förstås att vi ska gå dåligt. Det gäller att alla går till sig själv, och funderar på hur man kommit ur tuffa situationer tidigare i karriären. Sedan måste vi hela tiden driva energi i gruppen.
– Livet slutar inte för att någonting inte råkar vara bra för stunden.

Oscar Alsenfelt följer alltså inte med till Luleå.
Fagervall hoppas inte att det ska vara någon fara för lördagens match mot Djurgården.
– Men det är inte det bästa för hans kropp att sitta på flyget. Så vi hoppar.
Däremot är Linus Cronholm tillbaka efter att ha varit utanför, och Matias Lassen testas kort inpå resan, som sker idag.
Adam Brodecki är fortsatt borta. Här handlar det är sjukdom i hushållet, som gör att han inte får närvara kring truppen.
– Han flickvän är sjuk. Det är inte covidsmitta, men är han förkyld och drar med det så får han inte vara här, säger Fagervall.

Är hela laget covid-testade igen?
– Vi har testat på nytt nu på morgonen. Alla tester vara negativa. Så vi åker med en frisk trupp till Luleå.