Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Setkov lånas ut

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Malte Setkov har haft problem att plats i Malmös lag den sista tiden.
Visserligen spelade han i lördags mot Skellefteå, men då var också tre andra backar borta. Nu lånas därför Setkov ut, till AIK.
– Konkurrensen är stor på backsidan och som läget är just nu är detta det bästa för Maltes fortsatta utveckling, säger sportchef Patrik Sylvegård.

Det är inte första gången den stora backen lånas ut. Han har varit utlånad till Kristianstad och Pantern tidigare i HockeyAllsvenskan.
Håkan Åhlund, AIK:s huvudtränare har haft Setkov i Pantern. Det är också en back som AIK:s assisterande tränare Anton Blomqvist har stenkoll på efter sin tid i Malmö.
– Malte är en tvåvägsback som, utöver sin storlek och räckvidd, har mycket spel i sig. Han har hittills fått begränsad speltid i Malmö, hos oss i HockeyAllsvenskan vill vi erbjuda honom mer av det, kommenterar AIK:s sportchef Anders Gozzi.

Lånet gäller till och med den 31 december. Med möjligthet till förlängning. Något som troligtvis blir aktuellt då Malmö fått tillbaka Matias Lassen och juniorerna Helge Grans och Anton Olsson har båda två A-lagskontrakt.