Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

”Deras klart bästa match hittills

Joakim Fagervall. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Sista matchen före uppehållet.
Malmö mot Färjestad kommer enligt planen att spelas. Färjestad sitter på bussen till Skåne, och Malmö Redhawks har testat samtliga spelare, med negativt resultat.
– Sett ur min synvinkel så hoppas jag naturligtvis att vi ska spela och jag har inte hört någonting annat, säger Redhawks tränare Joakim Fagervall.

Han har under veckan fått se ett lag på uppgång.
Egentligen har han sett avsevärt bättre prestation från sitt lag i de två senaste matcherna.
– I det här läget, och då är jag brutalt ärlig, så spelar det ingen roll vilka som står på andra sidan. För vår del handlar det bara om att göra vårt jobb, och det tycker jag vi gjort de senaste två matcherna. En mot Oskarshamn, men då räckte vi inte till för att vinna matchen och senast mot Skellefteå så tycker jag vi är bättre. De har några skarpa målchanser när det står 2-2.

Hur såg farliga målchanser ut när du summerat?
– Fram till fem-sex minuter kvar då vinner vi den statistiken. Sedan blir vi lite ängsliga och då får de ett antal klara målchanser och vinner den totala statistiken. Men det beror på den situationen vi befann oss i, där vi slog vakt om den poängen. Vi har inte vanan att vinna.

Joakim Fagervall tycker att det är flera saker som blivit bättre. Mot Skellefteå pekar han dock på en konkret sak.
– Vi är mycket snabbare från egen zon. Vi har ett bättre passningsspel och där måste vi vara ärliga och säga att det inte var tillräckligt bra under en period.

Visst steppade dina etablerade backar också upp?
– Det var deras bästa match hittills. Just för att vi gör det enklare. Med enklare menar jag inte att slå plexi ut, utan ett snabbt förstapass. Det kan inte bli mer klassiskt för en bra back att slå ett bra förstapass och följa med upp.

Efter matchen imorgon kommer ett uppehåll på tio dagar.
Joakim Fagervall får frågan om han tycker att SHL borde spela.
– Någonstans tycker jag att man kanske borde pausa. Se var allt tar vägen. Det är så många lag som har det samtidigt. Jag gillar inte spelstopp, det vill man aldrig i min roll. Nu har vi dessutom en kurva som går åt rätt håll. Vår statistik ser bättre ut och vi blir mer och mer gröna. Samtidigt är det självklart ett litet ting i sammanhanget. Det är ändå Covid-19 man pratar om.

Du är inriktad på match imorgon?
– Ja. jag har inte hört något annat.

Läget i Redhawks lag.
Linus Cronholm som klev av mot Skellefteå, spelar inte. Malte Setkov är därmed tillbaka.
Oscar Alsenfelt har varit borta på grund av krasslighet de senaste två dagarna och tränade inte idag. Är han med, så är det som reservmålvakt.
Alsenfelt är testat för Covid-19.
– Negativt resultat, säger Fagervall.

Har ni testat resten av laget?
– Ja, vi har testat hela våra lag nu när det är så pass stor smitta i SHL och vårt utfall är att samtliga spelare i laget har negativa testresultat.

I Alsenfelts eventuella frånvaro är det redan bestämt att Lars Volden kommer att spela matchen.