Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Fem raka fick räcka

Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Trenden är bruten.
Redhawks gjorde till stora delar en väldigt god insats mot Skellefteå och fick med sig 2-2 efter full tid.
Sedan kunde Ponthus Westerholm skjuta in 3-2 i sudden death.
Ikväll var poäng in på kontot det absolut viktigaste, och det fick man.

På nytt en bra förstaperiod. Det första tio minuterna var riktigt bra.
Men Skellefteå åt sig in, och Skellefteå skapade de skarpaste chanserna i denna matchen. Redhawks gav dock aldrig upp, och med fick också utdelning för sitt slit.
Men det kunde faktiskt blivit noll. De sista fem minuterna slog man vakt om den poängen man så gärna suktade efter, och bjöd Skellefteå på det ena kalasläget efter det andra.
Det är förstås lätt att förstå att det blir så, när man är i så starkt behov av poäng. Men här kan Redhawks tacka Oscar Alsenfelt och Skellefteås ineffektivitet för att alla tre poängen inte åkte med flyget till Västerbotten imorgon.

Även om det blev två poäng in, och kämpainsatsen var där rakt igenom, finns det verkligen bitar att slipa på. Det finns spelare som har en tendens att inte släppa pucken.
Joe Veleno är en sådan. Han har skickligheten. Men lirar på tok för mycket på egen hand. Här måste tränarna vara väldigt tydliga för att få ut max av en sådan klasspelare.
Nu avgjorde Ponthus Westerholm i powerplay, men här kan Malmö definitivt lyfta sig ett stort snäpp. Så det finns att ta av.

Malmö – Skellefteå 3-2 efter sudden death
1-0 04.24 Adam Brodecki (Westerholm)
1-1 10.59 Oskar Nilsson (Frödén, Andersson)
1-2 21.29 Arvid Lundberg (Lindström)
2-2 52.40 Johan Olofsson (Aabo, Forsberg)
3-2 62.27 Ponthus Westerholm (Lauridsen, Veleno)

Klipp med Joakim Fagervall och Oscar Alsenfelt: