Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Backmans framtid osäker i Redhawks

Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Victor Backman värvades in till Malmö Redhawks i våras.
Han bröt sitt kontrakt med NLB-klubben Küsnacht Lions för att istället spela i SHL.
Återkomsten i svensk hockey har så här långt blivit jobbig. Dels på grund av skador, och dels på grund av bristande förtroende.
Nu erfar Kvällsposten att Backmans framtid är uppe för diskussion.

Den 29-årige forwarden, som även kan användas som center var tänkt att få en ganska hygglig roll och chans i Malmö Redhawks.
Så kom försäsongen, och en skada i matchen mot Frölunda i slutet av augusti höll honom borta till början av oktober.
Först den 8 oktober, mot Örebro hemma kunde första seriematchen ske, utan någon direkt försäsong.
Men Backman har fått finna sig i att vara långt ner i laget, det har inte blivit någon speltid i powerplay, och efter bänkningen mot Frölunda blev det 53 sekunder spel mot Växjö, och mot Oskarshamn i lördags satt han på bänken hela matchen.
Ikväll mot Skellefteå blir det läktaren för Backman, enligt flera olika uppgifter.
Förtroendet för honom är minst sagt lågt, och nu diskuteras hans framtid. Det återstår ett år ytterligare på kontraktet efter denna säsongen, och avtalet är inte speciellt dyrt.
Både i Norge och i andraligan i Schweiz är Backman ett respekterat namn, där han presterat en bra ishockey tidigare.

Det är inte alls omöjligt att man tittar på en lösning likt den man gjord med Nicolai Meyer. Att Backman är extraforward, och får sitta på läktaren till och med, gör ingen bättre.
Varken Victor Backman, som trots allt bröt ett ekonomiskt mer fördelaktigt kontrakt i Schweiz för att få chansen att spela i SHL, eller Malmö Redhawks kommer att tycka situationen är hållbar över längre tid, och då kan det vara bättre att man ser över möjligheterna.