Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

”Kan inte börja hitta på saker”

201008 Malmö Redhawks Pathrik Westerholm under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Örebro den 8 oktober 2020 i Malmö.Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN / COP 115 / AB0016

Pathrik Westerholm har, trots att han varit in och ut i laget så här långt, faktiskt gjort en helt okej inledning på säsongen.
Fem poäng på sex matcher.
Till kvällens match mot Frölunda är tanken att han ska spela powerplay igen. Men någon kritik för att han varit utanför vill han inte rikta.
– Det har kommit in nya spelare, som de velat testa. Men jag vill självklart behålla min plats nu, säger han.

Det blir också en helt ny miljö för Pathrik Westerholm. Ja, förutom att han ingår i samma lina som brorsan Ponthus som haft en bra säsongsinledning han också, rent målmässigt, så blir det finländaren Jan-Mikael Järvinen som blir ny kedjekamrat. Och Patrik Westerholm åker dessutom ut på en kant.
– Det blir lite ovant, men det ska bli kul att testa. Vi spelade så här mot Luleå i sista perioden och det kändes ganska bra. Men jag har inte spelat ytterforward några längre perioder under min karriär, säger Westerholm.

Vad har inte fungerat i tidigare formationen?
– Vi har inte kommit loss riktigt. Vi får testa med Järvinen nu, och blir det inte bra, så får vi testa någonting annat. Men ambitionen är så klart att det ska släppa lite och att vi ska producera mer i fem mot fem.

Säsongsinledningen för laget är något knackig. Sex poäng, på sex matcher.
Pathrik Westerholm tycker inte att man har hållit sig till vad man kommit överens om i gruppen.
– Vi har börjat hitta på andra saker som vi inte tränat på eller kommit överens om. Då blir vi tveksamma och klart sämre. Vi måste lära oss hantera sådana saker som HV borta, då vi spelar bra men får hängskallar när de får något billigt mål.

Ikväll väntar Frölunda.
Ett lag, och ett spelsystem som Westerholm känner till väl sedan sin tid i klubben.
– De är stabila och har en bra struktur. De jobbar hårt. Det gäller att vi gör vårt under 60 minuter för att vi ska kunna vinna mot dem. Då kan vi slå alla lag, om vi håller oss till det, säger Pathrik Westerholm.