Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Maskinen ser brutal ut

Tyler Vesel och Alex Hutchings är två av Björklövens alla vapen. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN

Fyra matcher.
Fyra segrar.
Målskillnaden är 21-6.
Nog känns det som att Björklövens maskin är precis lika vass som förra säsongen, och förmodligen kommer man dessutom att stärka upp det här laget när NHL-spelarna försvinner.
Men även utan dessa kommer Björklöven bli laget att slå när det vankas slutspel.

Vi är visserligen tidigt in på säsongen. Men hur ska något lag ens kunna närma sig Björklöven, när man är så överlägsna som man är?
Att man fullständigt kör över Västerås med 9-1 är ett maktbesked som heter duga.
Alla vet att det sedan kommer bli ett slutspel, och att det blir små marginaler. Men låt oss ställa en helt ärlig fråga. Vilket lag kommer att slå Björklöven i fyra matcher, på max sju försök?
Som det ser ut nu, så kommer laget bara flyga fram även denna säsongen och även när NHL-spelarna Carl Grundström och Oskar Steen försvinner, så kommer de vara bra.
Det kommer av allt att döma bli som föregående säsong. Man plockar in förstärkningar till laget under resans gång.
Man ska verkligen passa sig för att dra tidiga slutsatser, men den starten Löven gjort, när man slagit två starka lag på bortaplan och satt ner foten direkt mot både Västerås och AIK hemma.
Den starten inger respekt.
Målvaktssidan är stark, backsidan är enorm och framåt finns det alldeles uppenbart gott om spelare som kommer kunna göra mål.
Även utan NHL-spelare hade man kört över Västerås ikväll.
Lagmaskinen kommer flyga fram även denna säsongen och det egna poägnrekordet på 121 poäng kan redan leva farligt. Så mycket är jag ändå beredd att säga. Trots att vi bara fått se laget i fyra matcher.
Maskinen ser helt enkelt brutal ut.