Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Fansens givmildhet kan rädda klubbarna

Malmö Arena.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Under våren och sommaren har vi fått se flera fans till olika klubbar gå in och samla ihop stora belopp till sina klubbar i svåra tider.
Idag släppte Malmö Redhawks hur man gör med sina privata säsongskortsinnehavare och omgående har nu fansen visat att de vill ställa upp ännu mer.
Det är ni givmilda fans, med stort hjärta, som kommer hjälpa klubbarna att ta sig igenom det här. Ni är guld värda.

Konkret gick Redhawks idag ut med vad som gäller.
Kortfattat finns det två alternativ. Antingen efterskänker man sina pengar man redan har investerat i sitt säsongskort, eller begär man tillbaka sina pengar.
Lyckligtvis verkar majoriteten av fansen med privata kort välja det förstnämnda.
Det är också en generell bild i Sverige, att det är denna vägen många fans vill vandra. Man vill helt enkelt ha kvar sina lag i sin stad, så man kan kolla på ishockey även när vi tagit oss igenom detta.

En del fans är till och med beredda att göra ännu mer.

Årskortets kostnad efterskänks givetvis till klubben oavsett hur det blir med att få gå på matcher. Det finns även ett swishnummer 123 670 01 65 där soffbiljetter kan skänkas till Malmö Redhawks. Jag kör en hundring per hemmamatch till att börja med. #MIFse — Mattias Olsson (@HockeyMatti) October 13, 2020

Rent krasst kommer det behövas sådana här initiativ.
Det handlar inte bara om att A-lagets verksamhet ska gå runt. På A-lagens matcher säljs exempelvis 50/50-lotter som inbringar flera hundratusen kronor till ungdomsverksamheterna.
Det finns klubbar som kan dra in 40-60.000 kronor till sin ungdomsverksamhet per match bara på det. I exempelvis Ängelholm så säljer Rögle parkeringar för 20 kronor styck till bilar i tusental, som går rakt in till föreningen.

Det går inte nog att påpeka hur viktigt det är med olika bidrag i alla dess former.
Även om regeringen via riksidrottsförbundet kommer att ersätta intäkter som faller bort, så kommer inte den här typen av intäkter att kunna plockas in den vägen.

Ni fans som ställer upp. Ni ÄR vad supporterskap handlar om. Och som tur är, så är ni många där ute.