Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MrMadhawk.se

Rögle på väg att landa supertalang

Foto: Bildbyrån

Rögle är på väg att landa in en riktig supertalang.
Enligt vad SportExpressen erfar är klubben på väg att nå en överenskommelse med Detroit Redwings om att låna in Moritz Seider, klubbens förstaval i förra säsongens draft.
– Det är inte jag som ska uttala mig om det, men han är en spelare vi så klart gärna ser att han får istid, säger Detroits scout Håkan Andersson.

Rögle har varit på jakt efter en back som kan kliva in och ta en stor roll. I somras var man med i kampen om Jesper Sellgren, när han valde Frölunda.
Seider var tänkt att spela för Adler Mannheim, men som läget är nu drar deras säsong inte igång förrän senare.
– Jag vet att man pratat med andra klubbar. Bollen ligger helt och hållet hos Detroit och vi har ingenting att säga till om i den frågan, säger Adler Mannheims sportchef Jan-Axel Alavaara.

Nu är det högaktuellt med Rögle. Ett avtal väntas bli helt klart inom kort.
Enligt vad SportExpressen erfar är Rögle helt beredda att ta in honom direkt, och lösningen blir då, likt Sellgren, Jack Drury, Joe Veleno (Som också tillhör Detroit) över hela säsongen.
– Han har varit här och tränat hela hösten, men vår liga kommer inte igång i tid. Det är viktigare för en sådan talang att han får speltid och att han utvecklas. Jag har som sagt hört att man tittat på en annan lösning, men vet inte om något är klart, säger Alavaara.

Detroit har höga förväntningar på Seider. Han spelade 23-25 minuter per match i Grand Rapids förra säsongen, och hade slagits om en tröja i NHL-laget den här säsongen.
Klubben ser honom som en framtida storback och möjlig lagkapten. Nu väntar alltså först spel i Rögle.