Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Så kan Fagervall matcha laget

Joakim Fagervall. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Med Joe Veleno in i Malmös lag så har man fått in ytterligare ett alternativ som center.
Det innebär också att någon måste spela på kanten.
Hur ska Joakim Fagervall matcha sitt lag på kort och lång sikt. Det är vad han kommer behöva fundera på, med start efter matchen mot Örebro på torsdag.

Jag skulle säga att mitt förslag inte bara är ett, utan två. Beroende på om Fagervall väljer att matcha in honom som center direkt, eller om han låter honom gå ytterforward till en början.
Det troliga är det förstnämnda. Då är det troliga att man flyttar ut Jan-Mikael Järvinen som ytterforward.

Då kan man tänka sig att de väljer att matcha enligt följande:
Olofsson – Händemark – Bryggman
PoW – PaW – Sylvegård
Brodecki – Veleno – Järvinen
Engstrand – Wemmenborn – Forsberg
Magnusson

Sedan finns Carl Persson med i leken på sikt och Victor Backman vill man av allt att döma också få in i det här relativt snart.
Man ska dessutom ha med i leken att Fredrik Händemark kommer att försvinna. Man vet bara inte när.
Alternativet med Persson/Backman åter i laget kan bli att matcha Veleno som ytterforward till en början, och då flytta ner Olofsson med Forsberg och Wemmenborn.
Oklart om tränarna vågar göra den matchningen, dock. Klart är i alla fall att det nu finns ett alternativ ytterligare att bolla med. Visar det sig att Veleno är ett bra centeralternativ, så kan man använda ”Händemarkpengarna” till en ytterforward, istället. Helst en rightare.
Om det behovet finns där och då. Men med tanke på att NHL-säsongen verkar vara en bra bit bort, så får det bli den klassiska, den dagen, den sorgen.
Att leva och agera i dessa tider handlar kanske mer än någonsin om här och nu.